Κώστας Νικολακόπουλος

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ο Καπίνο;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον διεθνή γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

• Πάντα οι πιο ασφαλείς, για τον δημοσιογράφο, εκτιμήσεις, γίνονται μετά τα παιχνίδια…Δεν έχω πρόβλημα, πάντως, να γράψω κάτι για τον Καπίνο, πριν τα κρίσιμα ματς του Ολυμπιακού με τη Ριέκα-ελπίζοντας κιόλας να μην με διαψεύσει!

• Και το γράφω γιατί ακούω διάφορα δεξιά κι αριστερά. Εγώ δεν βλέπω το πρόβλημα του Ολυμπιακού να είναι ο γκολκίπερ. Όχι ότι δεν χρειάζεται βελτίωση και σε αυτή η θέση, αλλά νομίζω ότι σε άλλες θέσεις είναι που έχει ανάγκη πιο πολύ η ομάδα από καλύτερες εμφανίσεις των παικτών της.

• Από πέρσι που άρχισε να παίζει ο Καπίνο, ουσιαστικά αντί του Ρομπέρτο, εγώ δεν θυμάμαι να έχει χάσει ο Ολυμπιακός παιχνίδι από τον Καπίνο. Να έχει κάνει κάποια λάθη, όχι πολλά αλλά χοντρά, ναι-αλλά δεν έχει χάσει παιχνίδι από τον διεθνή τερματοφύλακα του ο Ολυμπιακός.

• Όντως, έκανε ένα μεγάλο λάθος, στη φάση της (πρώτης) ισοφάρισης της Παρτίζαν στο Καραϊσκάκη-μάλιστα, νομίζω ότι παρόμοιο λάθος, δηλαδή να του έχει βρει η μπάλα το στήθος και να του έχει φύγει από την αγκαλιά, πρέπει να είχε κάνει και πέρσι μία φορά, ίσως στη Βέροια.

• Κι είναι αλήθεια ότι δεν είναι ευχάριστο για τον Ολυμπιακό να δέχεται σχετικά εύκολα γκολ φέτος (τρία στα παιχνίδια με τους Σέρβους, ένα στο Περιστέρι, δύο στη Νέα Σμύρνη, ένα από τον Αστέρα Τρίπολης, ένα από τη Λούντογκορετς). Όμως, δεν βλέπω ότι είναι πρωτίστως θέμα του γκολκίπερ.

• Σίγουρα πρέπει κι ο Καπίνο να αποκτήσει καλύτερη συνεννόηση με τους παίκτες μπροστά του, αφού π.χ. οι Βούκοβιτς, Κούτρης, Σισέ είναι νέα πρόσωπα-κι ούτε καν με τον Ομάρ είχε προλάβει να παίξει πέρσι. Και πρέπει να βγάλει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, π.χ. στις σέντρες κλπ.

• Εξάλλου, δεν κρύβω ότι θα ήθελα να τον δω περισσότερο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, στα οποία έχει παίξει μόνο σε έξι προκριματικά (ο Μπέντο προτιμούσε το Λεάλι στο Γιουρόπα Λιγκ). Αλλά η γενική του παρουσία από πέρσι είναι καλή κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

• Ας έχουμε δε υπόψιν μας ότι η θέση αυτή είναι πολύ ιδιαίτερη κι ειδικά στον Ολυμπιακό αποτελεί ηλεκτρική καρέκλα, όπως είχε πει κάποτε κι ο Ελευθερόπουλος.

• Θυμόμαστε πέρσι πόσα σοβαρά λάθη είχε κάνει ο Λεάλι ένας γκολκίπερ, που ανήκει στη Γιουβέντους.

• Πρόπερσι, ο Ρομπέρτο είχε μία σεζόν με τραγικά λάθη, το ένα μετά το άλλο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ευθύνονταν για μία σειρά από γκολ (με Μπάγερν το 0-1 εδώ, με Άρσεναλ το πρώτο έξω, με Μπάγερν άλλο ένα έξω, με Άντερλεχτ το πρώτο εδώ), με αποκορύφωμα το αστείο γκολ από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες…

• Και το Καραϊσκάκη όσο δύσκολο είναι για τον αντίπαλο γκολκίπερ, καμιά φορά από την πίεση και το άγχος γίνεται δυσκολότερο για τον εκάστοτε γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Όμως, ακόμη κι έτσι, ο Καπίνο με δουλειά και σοβαρότητα δεν νομίζω ότι έχει να φοβηθεί τίποτα.

• Παρεμπιπτόντως, μια χαρά γκολκίπερ (ίσως ο πιο σταθερός του περσινού πρωταθλήματος, με τον Πανιώνιο) είναι κι ο Γιαννιώτης και νομίζω ότι θα έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην προετοιμασία από το ένα φιλικό με την ΑΖ (2-0), στο οποίο είχαν παίξει ως βασικοί όλοι οι αναπληρωματικοί. Έτσι ώστε να ήταν πιο έτοιμος, αν χρειάζονταν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x