Κώστας Νικολακόπουλος

Το… ρολόι του Ολυμπιακού και η χημεία που λείπει ακόμη από τον Ελ Αραμπί

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr κάποιες λεπτομέρειες από το παιχνίδι του Ολυμπιακού και στέκεται λίγο παραπάνω στον Αραμπί.

• Ο Ολυμπιακός με το 4-0 που είχε από το πρώτο παιχνίδι με την Κράσνονταρ στο Καραϊσκάκη, θα μπορούσε να είχε περάσει εύκολα στη ρεβάνς της Ρωσίας και με μία ισοπαλία και με μία ήττα. Όμως, πήγε εκεί μέσα και κέρδισε. Και για εμένα είναι πολύ σημαντικό να βγάζει ο Ολυμπιακός τέτοια νοοτροπία, να παίζει δηλαδή για τη νίκη.

• Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Ούτε οι εφτά νίκες του Ολυμπιακού στα οκτώ φετινά επίσημα παιχνίδια του (μετά την λευκή ισοπαλία στην Τσεχία στο πρώτο παιχνίδι του), ούτε ότι έμεινε αήττητος στα οκτώ φιλικά παιχνίδια του μέσα στο καλοκαίρι, ούτε φυσικά ότι πέρσι έκλεισε τη σεζόν με δέκα νίκες στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

• Είναι μεγάλο πράγμα για μία ομάδα να μαθαίνει να κερδίζει συνέχεια! Όπως είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να δουλεύεται από ένα προπονητή και σε δεύτερο χρόνο. Βλέπεις στον Ολυμπιακό πλέον διάφορες λεπτομέρειες που εν τέλει κάνουν τη διαφορά.

• Για παράδειγμα, το νικητήριο γκολ στη Ρωσία ήρθε από μία έξυπνη εκτέλεση…αράουτ (!), του Ομάρ, προς τους Ποντένσε και Βαλμπουενά. Το ότι δεν έγινε τυχαία προκύπτει πολύ απλά από την παρατήρηση ότι και στο α΄ ημίχρονο ο Ομάρ είχε κάνει την ίδια κομπίνα με τους ίδιους συμπαίκτες του, τον Ποντένσε και τον Βαλμπουενά κι είχε προκύψει και τότε φάση….

• Πραγματικά είναι μερικές φορές που ο Ολυμπιακός λειτουργεί σαν ρολόϊ! Όταν λ.χ. ξεδιπλώνεται στις αντεπιθέσεις, με τον Γκιγέρμε να τις ξεκινάει με την «ήρεμη» πάσα που τον διακρίνει, τον Μπουχαλάκη πλέον να βρίσκει εύκολα τον Βαλμπουενά και τον Γάλλο να πασάρει στον Ποντένσε. Η, στις καλύψεις που δίνει ο Μασούρας στον Ομάρ.

• Αυτό που ακόμη λείπει είναι η χημεία των παλιών με κάποιους καινούριους παίκτες, ειδικά όσους δεν έκαναν προετοιμασία από την αρχή. Ο Ελ Αραμπί π.χ. όταν θα συγχρονιστεί καλύτερα με τους ακραίους μπακ θα γίνει ακόμη πιο επικίνδυνος. Σε μία κατεβασιά του Τσιμίκα βγήκε ο φορ του Ολυμπιακού στο πρώτο δοκάρι και ζήτησε μία σέντρα, έτσι ώστε απλά να βρει λίγο την μπάλα και να την στείλει στα δίκτυα. Ο Τσιμίκας, όμως, δεν τον είδε και προτίμησε να γυρίσει στο δεύτερο δοκάρι, στο Βαλμπουενά.

• Ο Αραμπί και με τον Ποντένσε ακόμη δεν «βρίσκεται» καλά, αν έχετε προσέξει. Όμως, δεν είναι παράλογο, από την στιγμή που έχουν παίξει μαζί μόλις τρία παιχνίδια στην επίθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x