Κώστας Νικολακόπουλος

Το «σύνδρομο Βούκοβιτς» δυστυχώς υπάρχει ακόμη στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στον sport-fm.gr την εικόνα του Ολυμπιακού αμυντικά, κι όχι μόνο, στην χθεσινή κρίσιμη ήττα του στο Βελιγράδι.

• Όπως αποδεικνύεται, το «σύνδρομο Βούκοβιτς» υπάρχει ακόμη στον Ολυμπιακό! Πέρσι ήταν τα αυτογκόλ του Σέρβου που στέρησαν από τους «ερυθρόλευκους» ένα πρωτάθλημα-κι ήταν και αρκετά ακόμη χοντρά λάθη του, με πάσες πάνω στους αντίπαλους, που συγκυριακά δεν είχαν στοιχίσει ακόμη περισσότερο στην ομάδα.

• Τώρα, βλέπουμε τον Μεριά στα τελευταία παιχνίδια να μας θυμίζει τον περσινό κακό εαυτό του, όταν κι είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, και να συναγωνίζεται τον…Βούκοβιτς σε καθοριστικά λάθη: Πέναλτι υπέρ του σέντερ φορ της Τότεναμ, πέναλτι υπέρ του σέντερ φορ του Παναθηναϊκού και δύο ισοπαλίες σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα…Χθες διώξιμο-τσαφ πάνω σε αντίπαλο και άλλο ένα κρίσιμο γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού, το 1-1 στο 62΄, σε καθοριστικό σημείο, μόλις πέντε λεπτά μετά την αποβολή.

• Η αλήθεια είναι ότι το γκολ δεν ήταν μόνο ευθύνη του Μεριά. Ο Καμαρά μάρκαρε με τα μάτια τον σκόρερ του Αστέρα, ενώ κι ο Σεμέδο αντί να πάει να κάνει τάκλιν περιορίστηκε σε μία εντελώς παθητική συμπεριφορά. Αλλά ακόμη κι έτσι, το μόνο που χρειάζονταν ήταν ένα διώξιμο στο…διάολο του Μεριά. Κι όχι απλά δεν το έκανε, αλλά και στο σουτ του Σέρβου σκόρερ η μπάλα πέρασε μέσα από τα πόδια του, με τον Σα να δέχεται όρθιος το γκολ.

• Τουλάχιστον να έβαζε ο Μεριά κι ένα γκολ για λογαριασμό του Ολυμπιακού! Διότι δεν ήταν μόνο το λάθος του στη φάση του 1-1 ήταν και το τραγικό τελείωμα της φάσης που έκανε δύο λεπτά πριν το 2-1 του Αστέρα, όπου ενήργησε σαν πραγματικός…αμυντικός και δεν έστειλε καν την μπάλα στην εστία του Αστέρα από τόσο κοντά, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 1-2.

• Μοιραία φάση του αγώνα για τον Ολυμπιακό, μετά από εκείνη της τραβηγμένης από τα μαλλιά αποβολής-όπως θα περίμενε κανείς κι από τον Γκερέρο στην κεφαλιά από τη σέντρα-λουκούμι του Τσιμίκα, αν μη τι άλλο να έβρισκε εστία. Με τέτοια τελειώματα φάσεων, διόλου τυχαίο που το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού ήρθε από ένα ουσιαστικά αυτογκόλ του γκολκίπερ σε όχι σουτ, αλλά γύρισμα-πάσα του Σεμέδο…

• Και μία κουβέντα για τον Σεμέδο: έχω βαρεθεί να γράφω από τα φιλικά του καλοκαιριού για την αδυναμία του να καθαρίζει φάσεις ιδίως στο πρώτο δοκάρι σε στημένα των αντιπάλων του Ολυμπιακού. Αυτό που συνέβη χθες, με το επιτόπιο άλμα του να αποδεικνύεται πολύ φτωχό για να αποτρέψει τον αντίπαλο από το 2-1, είναι κάτι που έχει ξαναγίνει πάνω από έξι-εφτά φορές! Απλά, η μπάλα δεν πήγαινε στα δίχτυα, είτε λόγω αστοχίας των αντίπαλων, είτε λόγω επεμβάσεων του Σα.

• Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα πλήρωνε αυτό το περίεργο κουσούρι του πανύψηλου Σεμέδο, που όμως στα επιτόπια άλματα στην μικρή περιοχή του Ολυμπιακού υφίσταται επανειλημμένως ήττες, που θα έλεγε κάποιος ότι δεν δικαιολογούνται από τα φυσικά προσόντα του Πορτογάλου, ο οποίος και είναι πραγματικά πολύ καλός στόπερ, με το συγκεκριμένο μειονέκτημα όμως να μην το διορθώνει.

• Παρεμπιπτόντως, ένας τόσο έμπειρος παίκτης όπως ο Τοροσίδης θα μπορούσε να διώξει καλύτερα στη φάση του 2-1 κι όχι να δώσει κόρνερ υπέρ του Αστέρα. Στο δε 3-1 ο Μπουχαλάκης έμεινε καρφωμένος στη θέση του στο άλλο κόρνερ του Μάριν. Δεν πήδηξε καν…

• Γενικά η θλιβερή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας στις στατικές φάσεις θέλω να πιστέψω ότι θα κάνει τον Μαρτίνς να δουλέψει περισσότερο αυτό το κομμάτι, που έκαψε χθες τον Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x