Κώστας Νικολακόπουλος

Το σχέδιο για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δυο πράγματα αναφορικά με το νέο σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι για το Τσάμπιονς Λιγκ!

· Η Γιουβέντους έβαλε στο τραπέζι ένα δικό της σχέδιο για διαφορετικό Τσάμπιονς Λιγκ! Τόσο διαφορετικό, που θα αλλάξει ακόμη και τα εθνικά πρωταθλήματα.

· Το πλάνο είναι του Αντρέα Ανιέλι και συνίσταται σε δύο παραμέτρους. Ποιές είναι αυτοί; Να διευκρινίσω πρώτα ότι ο Ανιέλι είναι πρόεδρος του European Club Association, άρα ο λόγος του μετράει πολύ…

· Η πρώτη είναι ότι η φάση των ομίλων δεν θα έχει οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων, αλλά τέσσερις ομίλους των οκτώ ομάδων!

· Η δεύτερη είναι ότι στα εθνικά πρωταθλήματα θα είναι υποχρεωτική για τις ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ η χρησιμοποίηση έξι παικτών ηλικίας κάτω των 23 ή κάτω των 21 ετών!

· Η Γιουβέντους λοιπόν θέλει όχι έξι, αλλά 14 παιχνίδια για κάθε ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με στόχο το πολύ μεγαλύτερο κέρδος από τα τηλεοπτικά. Κι επειδή στα εθνικά πρωταθλήματα τα λεφτά που διακυβεύονται είναι πολύ λιγότερα, προτείνει οι μισοί παίκτες των ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ να είναι νεαρής ηλικίας, έτσι ώστε οι υπόλοιποι να αντεπεξέρχονται στους υπερδιπλάσιους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ.

· Για να το κατανοήσουμε καλύτερα, αν ίσχυε από φέτος αυτό το πλάνο, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε σε ένα όμιλο με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Ρόμα, Σπόρτινγκ και Γκαραμπάγκ! Και θα έδινε 14 παιχνίδια μαζί τους.

· Στο δε πρωτάθλημα θα έπρεπε να χρησιμοποιούσε πολύ τους Χουτεσιώτη, Ίβουσιτς, Ιγκόρ, Σισέ, Ένγκελς, Νικολάου, Κούτρη, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσο, Βρουσάι, Βέργο. Και βέβαια θα αξιοποιούσε περισσότερο τους Σάλιακα, Τσιμίκα, Μανθάτη, Λάτσι, που τώρα είχε δανεικούς.

· Γούστο, πάντως, θα είχε μία τέτοια φάση. Με τη διαφορά να υπάρχει όντως ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x