Κώστας Νικολακόπουλος

Τρία γκολ ο Ολυμπιακός μέσα σε 15 λεπτά, όπως τότε, στο 6-0!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr την ομοιότητα του χθεσινού θριάμβου του Ολυμπιακού του Μαρτίνς με εκείνον του Βαλβέρδε.

• Το άξιζε ο φετινός Ολυμπιακός ένα τέτοιο σκορ φέτος σε ντέρμπι μέσα στο Καραϊσκάκη. Απέδρασαν από το σπίτι του τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο κι ο Παναθηναϊκός με ένα «μαγικό» τρόπο-γιατί κι αυτοί τέσσερα έπρεπε να φάνε στον α΄ γύρο…Και κάπως έτσι η άτυχη ήταν η ΑΕΚ…

• Το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα αντάμειβε τον Ολυμπιακό σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Κι επειδή η μπάλα είναι…θηλυκό, είδαμε χθες να μπαίνουν σε ένα ημίχρονο τέσσερα γκολ, ενώ στα πέντε προηγούμενα των τριών ντέρμπι, για τους «ερυθρόλευκους» το ενεργητικό ήταν μηδέν!!! Για να αποδειχθεί, ότι όλη η δουλειά ήταν μέχρι να μπει το πρώτο γκολ. Ένα πρώτο γκολ, που ποτέ δεν ήρθε με τον ΠΑΟΚ και ήρθε στο 95’ με τον Παναθηναϊκό…

• Αυτό που καταλάβαμε από όσα είπαν ο προπονητές και οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το παιχνίδι, ήταν ότι η μεν ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύθηκε τις δικές της ευκαιρίες στο καλό γι΄ αυτήν α΄ ημίχρονο, ενώ ο Ολυμπιακός τις εκμεταλλεύθηκε στο καλό γι΄ αυτόν β΄ ημίχρονο.

• Μόνο που δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι. Η ΑΕΚ στο α΄ ημίχρονο, πέραν του γκολ-δώρου των Βούκοβιτς-Σα, απείλησε μόνο σε ένα λεπτό, στο 24΄, με τις δύο ευκαιρίες του Μάνταλου. Αυτές οι τρεις στιγμές ήταν κι οι μόνες που έγινε επικίνδυνη για την εστία του Ολυμπιακού. Συν την αντεπίθεση της, τρεις εναντίον δύο, στο 48’, που την χάλασε χωρίς καν να κάνει μία καλή πάσα.

• Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε συνολικά εφτά καθαρές ευκαιρίες για γκολ, εκ των οποίων τις δύο στο δικό του κακό α΄ ημίχρονο (την εξ επαφής άστοχη κεφαλιά του Ζιλ Ντίας με τον Μπάρκα εξουδετερωμένο και την πάσα-δώρο του Τσότσιτς στον Χασάν). Στο β΄ ο Ολυμπιακός όντως αξιοποίησε τις τέσσερις από τις πέντε καθαρές ευκαιρίες του (η άλλη ήταν η ελάχιστα άστοχη κεφαλιά του Μεριά), είχε όμως και τουλάχιστον άλλες τέσσερις-πέντε στιγμές, με τον Χασάν (κυρίως) και τον Φορτούνη, που πλησίασε και σε άλλα γκολ.

• Κοινώς, ο Ολυμπιακός απείλησε τον Μπάρκα σχεδόν τριπλάσιες φορές απ΄ ότι η η ΑΕΚ τον Σα. Και δεν μιλάμε απλά για τις τελικές που είχαν οι δύο ομάδες, αλλά για τους κινδύνους που δημιούργησαν-τελική δεν έκανε η ΑΕΚ στην αντεπίθεση της τρεις κόντρα σε δύο, αλλά ήταν απειλή.

• Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όπως είναι πραγματικότητα ότι ο Χιμένεθ όντως έχει τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού, όλες οριακές (1-0, 2-1, 3-2) και δύο προκρίσεις στο Κύπελλο, επίσης οριακές (2-1, 0-1 και 2-1, 0-0), αλλά κι έχει φάει και δέκα γκολ σε δύο από τις επισκέψεις του στο Καραϊσκάκη. Το 4-1 χθες και το 6-0 το 2011.

• Και δεν ξέρω αν έφταιγε χθες η φυσική κατάσταση της ΑΕΚ, άρα η δουλειά του Ουζουνίδη. Ούτε ξέρω τι έφταιγε στην ΑΕΚ και στον Χιμένεθ για το 6-0 τότε από την ομάδα του Βαλβέρδε, γιατί διάφορα είχαν ακουστεί. Ξέρω ότι και στα δύο παιχνίδια η ομάδα του Χιμένεθ έφαγε τρεις φορές από τρία γκολ μέσα σε πολύ λίγα λεπτά!

• Χθες δέχθηκε τρία γκολ από το 72’ έως το 87’, δηλαδή μέσα σε 15 λεπτά. Και το 2011 είχε δεχθεί τρία γκολ μέσα σε 18 λεπτά, από το 2’ έως το 20’ κι άλλα τρία γκολ μέσα σε δέκα λεπτά, από το 61’ έως το 71’…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x