Κώστας Νικολακόπουλος

Τσιμίκας και Ομάρ κινούνται σε άλλες στροφές εδώ και καιρό στον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τη διαφορετική εικόνα που βγάζουν οι δύο ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού εδώ και κάμποσο καιρό.

· Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό απλά μας επιβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, κι ένα ακόμη πράγμα: τις διαφορετικές στροφές με τις οποίες παίζουν φέτος, εδώ και καιρό, τα δύο βασικά ακραία μπακ της ομάδας, ο Ομάρ κι ο Τσιμίκας.

· Από τη μία ο Τσιμίκας παίζει όλη την πλευρά κάνοντας συνεχώς κούρσες και βγάζοντας τη μία σέντρα μετά την άλλη από τα αριστερά κι από την άλλη ο Ομάρ κάνει τα ίδια πράγματα από δεξιά, αλλά μία ταχύτητα πιο κάτω. Με τα αποτελέσματα να είναι φανερά κι από τα νούμερα.

· Από σέντρες του Τσιμίκα ο Ολυμπιακός έχει βάλει φέτος τέσσερα γκολ. Κι αν εκείνο στο Αγρίνιο, το δεύτερο του Αραμπί, ήταν απλά το 3-0, τα προηγούμενα ήταν «ένα κι ένα»: του Γκερέρο στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, του Ελ Αραμπί στο 2-3 από την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη και του Μασούρα στο 2-1 με τον Άρη στο Χαριλάου.

· Αντίθετα, από σέντρα η, γενικά προσπάθεια του Ομάρ δεν έχει προκύψει ούτε ένα γκολ για τον Ολυμπιακό! Η αλήθεια είναι ότι στάθηκε άτυχος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όταν από τη δική του καλή προώθηση και κεφαλιά, είχε ο Σουντανί εκείνο το ψαράκι με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, αλλά όπως κι αν έχει ο απολογισμός είναι απογοητευτικός για τα δεδομένα του Ομάρ. Εδώ ο δευτερότριτος δεξιός μπακ Μπρούνο Γκασπάρ ένα ματς έχει παίξει και πρόλαβε και κέρδισε το πέναλτι με τον Πανιώνιο…

· Επειδή δεν πρέπει να αδικούμε κανένα παίκτη, ο Ομάρ κακός δεν είναι. Γενικά είναι σταθερός αμυντικά (άσχετα αν στο Αγρίνιο ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον πολύ δυνατό εξτρέμ Αριγίμπι) και φεύγει αρκετά γρήγορα μπροστά, κάνοντας καλές συνεργασίες, κύρια με τον Ποντένσε. Όμως, όλα τα κάνει σε χαμηλές στροφές μετά τα προκριματικά του καλοκαιριού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά σε κάποια παιχνίδια, όπως του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό.

· Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τη διαχείριση που του κάνει ο προπονητής, αφού στα μάτια του Μαρτίνς η θέση του δεξιού μπακ του ανήκει αδιαπραγμάτευτα και είναι ζήτημα αν τον έχει αφήσει εκτός σε τρία από τα 23 παιχνίδια-σε συνδυασμό με την κόπωση που βγάζει κάθε φορά που γυρίζει από τα μακρινά ταξίδια του στη Νορβηγία για την Εθνική του. Ούτε μπορώ να γνωρίζω αν έχει επηρεαστεί από την εκκρεμότητα λόγω του συμβολαίου του (αν και νομίζω ότι κι αυτός θέλει να μείνει κι ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει).

· Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι αυτό που βλέπουμε και που δεν αντιστοιχεί στην ποιότητα του Ομάρ, τον οποίο άλλωστε δεν πήραν τα χρόνια (28 είναι)-αντιστοιχεί σε ένα επίπεδο πιο κάτω. Κι αν μη τι άλλο πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο πιο πάνω επίπεδο. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Γιατί ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη.

· Αντίθετα, ο Τσιμίκας και στο Αγρίνιο έκανε μία εμφάνιση αρκετά υψηλών προδιαγραφών. Με πολλές καλές άμυνες πίσω και με εφτά σέντρες μπροστά, εκ των οποίων οι τρεις δημιούργησαν κινδύνους στην αντίπαλη εστία και η μία έφερε γκολ. Απλά, αυτό που χρειάζεται είναι να βλέπει πιο καλά πριν περάσει τη σέντρα, να σηκώνει το κεφάλι και να εντοπίζει τον στόχο. Όπως έγινε στο γκολ του Αραμπί η, στις δύο κεφαλιές του Σουντανί, άσχετα αν δεν έφεραν τελικά γκολ.

· Αν και για να είμαι ειλικρινής, αυτό που πάνω απ΄ όλα μου άρεσε στον Τσιμίκα ήταν εκεί που στα πρώτα λεπτά για να γλιτώσει ένα κόρνερ και να διώξει σε πλάγιο άουτ, έπεσε σαν καμικάζι πάνω στην μπάλα και στο σημαιάκι του κόρνερ και το έσπασε στα δύο! Γιατί σέντρες καλές έχει βγάλει και σε άλλα ματς, αλλά τέτοιο πάθος δυστυχώς δεν βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x