Κώστας Νικολακόπουλος

Τώρα, πρέπει να βγάλει άλλη, καλύτερη, αντίδραση ο Ολυμπιακός…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία έχει μπει ο Ολυμπιακός

• Το είχαμε ξεκαθαρίσει σε ανύποπτο χρόνο: ότι ο Ολυμπιακός στο β’ κομμάτι της σεζόν τώρα θα κριθεί, τώρα στα ντέρμπι και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχει την ατυχία που τα παίζει όλα μαζί σε δέκα μέρες (!!!), αλλά αυτό το ήξερε εδώ και δύο μήνες. Οπότε πρέπει να είναι έτοιμος.

• Την Κυριακή στην Τούμπα μόνο έτοιμος δεν ήταν. Στα επόμενα τρία παιχνίδια, αρχής γενομένης από το αποψινό με την Ντινάμο Κιέβου, θα φανεί αν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν μία εξαίρεση που μπορεί να τύχει, όσο επώδυνη κι αν είναι. Πάντως, όπως κι αν έχει στο πρώτο από τα τέσσερα κρίσιμα και μεγάλα παιχνίδια ο βαθμός του Ολυμπιακού ήταν πολύ κακός.

• Ξαφνικά μετά από ένα Γενάρη με όλο επιτυχίες, ο Φλεβάρης μπήκε πολύ άσχημα. Κι ας ελπίσουμε ότι η ομάδα θα βρεθεί στην καλή της φόρμα μέσα στον Φλεβάρη, τώρα δηλαδή που χρειάζεται περισσότερο, κι όχι να ήταν στην καλή της φόρμα το Γενάρη.

• Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου είχε αρέσει καθόλου και πριν τον αγώνα της Τούμπας εκείνο το 3-3 του Ολυμπιακού στο Κύπελλο με τη Λαμία. Κι όταν μία ομάδα βγάζει παντελή έλλειψη συγκέντρωσης και σοβαρότητας την Τετάρτη, δεν είναι καθόλου εύκολο να μεταμορφωθεί την Κυριακή…Το αποτέλεσμα το είδαμε, με άλλα τρία γκολ.

• Και μπορεί να λέμε τώρα ότι ο Ακπόμ, αναπληρωματικός μέχρι τις προάλλες του Πρίγιοβιτς, έκανε ό,τι ήθελε τον Σισέ και τον Βούκοβιτς, αλλά ατυχώς και ο Τσούκαλος, αναπληρωματικός του Μπαράλες, είχε κάνει το ίδιο πράγμα με τον Μεριά και τον Μιράντα…Αν κάποιος κάτσει και δει τα χάϊλαϊτς των δύο αγώνων, θα διαπιστώσει με θλίψη ότι συνολικά οι δύο σέντερ φορ των αντίπαλων ομάδων του Ολυμπιακού βρέθηκαν συνολικά σε 12 φάσεις για γκολ σε αυτά τα δύο παιχνίδια!!!

• Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός καλείται σήμερα να αντιδράσει, μετά το 1-3 στη Θεσσαλονίκη. Να αντιδράσει πολύ καλύτερα απ΄ ότι είχε συμβεί μετά την ήττα του πάλι από τον ΠΑΟΚ στον α΄ γύρο. Γιατί τότε αυτό που είχε επακολουθήσει ήταν το 1-3 από τη Μίλαν, το 1-1 με την ΑΕΚ και το 0-1 από τον ΟΦΗ. Τώρα, η ομάδα πρέπει να αποδείξει ότι είναι πλέον πιο δυνατή για να αντιδράσει καλύτερα.

• Απλά, ας έχουμε υπόψιν μας ότι η Ντινάμο στην Ευρώπη εκτός έδρας είναι σχεδόν το ίδιο καλή όσο και στο Κίεβο. Δεν έχει μεγάλες διαφορές. Προφανέστατα, γιατί εκτός έδρας παίζει οργανωμένα πίσω και με καλές αντεπιθέσεις. Φέτος έχει δύο διπλά και δύο ισοπαλίες σε πέντε εκτός έδρας παιχνίδια (στο άλλο έχασε από τον πολύ ισχυρό Άγιαξ). Και πέρσι είχε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες (η μία ενώ ήταν βαθμολογικά αδιάφορη).

• Ουσιαστικά η Ντινάμο στην Ευρώπη αυτή τη διετία, που έχει αλλάξει προπονητή και χτίζει μία νέα ομάδα, έχει χάσει μόνο δύο παιχνίδια εκτός έδρας. Και τα δύο, στα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξ ου κι οι αποκλεισμοί της από τη Γιάνγκ Μπόϊς (0-2) πέρσι και τον Άγιαξ (1-3) φέτος. Να προσέξουμε ότι και στα δύο παιχνίδια βρέθηκε να χάνει 0-1 με γκολ από τα πρώτα λεπτά, στο 13’ και στο 2’…

• Μία κουβέντα για τον διαιτητή. Δεν νομίζω ότι ήταν καλός για τον Ολυμπιακό ο ορισμός του Πόουσον. Πρώτον, γιατί τον Άγγλο τον θέλεις πάντα να σε παίζει εκτός έδρας, γιατί δεν καταλαβαίνει από έδρες. Και δεύτερον, γιατί ο Πόουσον είχε σφυρίξει την Ντινάμο και το καλοκαίρι, στο 1-1 με την Σλάβια στην Πράγα. Και είχε δώσει εις βάρος της Ντινάμο πέναλτι στο 95’. Το πέναλτι ήταν, δεν διαμαρτυρήθηκαν οι Ουκρανοί, αλλά δεν είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό πώς θα αντιδράσει απόψε ο Άγγλος αν του τύχει πάλι κάποια τέτοια φάση εις βάρος της Ντινάμο;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x