Κώστας Νικολακόπουλος

Χρόνια είχα να δω τέτοιο «σκύλο» φορ στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το ξεκίνημα του Ντουρμισάϊ στον Ολυμπιακό!

• Δεν λέω ότι είναι ο ιδανικός σέντερ φορ για τον Ολυμπιακό. Ούτε λέω ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πάρει σέντερ φορ, το αντίθετο.

• Αυτό όμως που λέω βλέποντας τον Ντουρμισάϊ στα δύο πρώτα παιχνίδια του με τα «ερυθρόλευκα», ένα ημίχρονο προχθές κι ένα 60λεπτο χθες στα φιλικά με την Πόγκον και την Μπερ Σέβα (Νο 3 στο πρωτάθλημα Ισραήλ) είναι ότι έχω χρόνια να θυμηθώ τέτοιο «σκύλο» σέντερ φορ στον Ολυμπιακό!

• Τουλάχιστον τρεις φορές τον είδα, κι έτριβα τα μάτια μου, να γυρίζει τόσο πίσω, έως κι έξω από την περιοχή του Σα, προκειμένου να κάνει σωστά άμυνα, να κλέψει μπάλα, να καλύψει με τη δική του «επιστροφή» άλλο συμπαίκτη του, τέλος πάντων να βοηθήσει ρε παιδί μου την ομάδα αμυντικά, κάτι που για παίκτη της επιθετικής τετράδας του Ολυμπιακού συνιστά, δυστυχώς, δυστυχέστατα, μία πολυτέλεια-αφού π.χ. αν κόψουν καμιά φορά ο Φορτούνης η, ο Ποντένσε «πανηγυρίζουμε».

• Ο διεθνής, πλέον, φορ το κάνει, και το κάνει με συνέπεια, μακάρι δε να το συνεχίσει και να μην παίζει έτσι μόνο τώρα στην αρχή, για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Εάν λοιπόν συνυπολογίσεις στη σούμα ότι βγαίνει επανειλημμένως έξω από το "κουτί" και για να πάρει μπάλα και να μοιράσει σωστά το παιχνίδι η, για να συνεργαστεί λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή και βέβαια ότι στη μοναδική φορά που είχε ευκαιρία να σκοράρει, τα κατάφερε με μία υποδειγματική κεφαλιά, παίρνοντας εξαιρετικά κατάλληλη θέση στην καρδιά της άμυνας της Μπερ Σέβα, τότε μας προκύπτει ένα πραγματικά ελκυστικό πακέτο φορ.

• Το παιδί εφόσον συνεχίσει έτσι θα είναι με το σπαθί του στο ρόστερ του Ολυμπιακού στη νέα σεζόν. Έχει δε μεγάλη σημασία ότι μία ημέρα μετά το πρώτο φιλικό, στο οποίο βρέθηκε τρεις φορές σε θέση για γκολ, χωρίς όμως να κάνει καμία καλή τελική, χθες τη μία φάση που είχε για να σκοράρει, την τέλειωσε άψογα, αξιοποιώντας τη σέντρα του Ποντένσε, σε μία άριστη συνεργασία κοντού-ψηλού (!), αφού να θυμίσω και με την Πόγκον του είχε βγάλει πάλι έξοχη σέντρα, ξανά από αριστερά, αλλά τότε ο Ντουρμισάϊ είχε πιάσει άσχημα την κεφαλιά, στο 90ολεπτό.

• Ο Ντουρμισάϊ είναι «μέσα στη φάση» κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για τον κεντρικό επιθετικό. Με την Πόγκον, επαναλαμβάνω σε ένα ημίχρονο, εκτός από τις τρεις τελικές ήταν μέσα και στο γκολ του Γιάννη Μασούρα (αφήνοντας ωραία την μπάλα να περάσει μέσα από τα πόδια του, δυσκολεύοντας τη ζωή του αντίπαλου γκολκίπερ) και στάθηκε πολύ άτυχος σε μία φάση στην οποία βγήκε θαυμάσια στην πλάτη της άμυνας κι υποδείχθηκε οφσάϊντ, ενώ καλύπτονταν πλήρως και ξεκάθαρα, την στιγμή που θα έβγαινε απέναντι από τον γκολκίπερ.

• Γενικά ο πανύψηλος φορ μας δείχνει με το καλημέρα ότι ο Ολυμπιακός μπορεί πάλι να έκανε υπερπολύτιμη μεταγραφή από τον Πανιώνιο, σαν συνέχεια τόσων άλλων (Μανιάτη, Σιόβα, Σάμαρη, Ανσαριφάρντ, Γιώργου Μασούρα). Η δε λογική λέει ότι τώρα που έκανε και το πρώτο του γκολάκι, θα πάρει και πάνω του, θα έχει καλύτερη ψυχολογία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Να παρατηρήσουμε δε ότι τα καλά διαστήματα της ομάδας στα δύο φιλικά ήταν όταν έπαιζε ο Ντουρμισάϊ.

• Κατά τα άλλα, ο Γκερέρο τουλάχιστον ήταν περισσότερο δραστήριος χθες σε σχέση με προχθές, έκανε δύο-τρεις κινήσεις, έστω κι αν μία φορά έχασε την μπάλα μέσα από τα πόδια του κι υποχρεώθηκε μετά να κάνει φάουλ (κίτρινη) για να το διορθώσει. Μπορείς να υπολογίζεις να σου δώσει κάποιες βοήθειες ο Ισπανός.

• Αντίθετα, ο Σολδάνο σου δίνει την αίσθηση ότι όσες ευκαιρίες κι αν πάρει, πάρα πολύ δύσκολα θα αποδειχθεί κυνηγός για το επίπεδο του Ολυμπιακού. Ακόμη περιμένουμε μία καλή τελική του…Ο δε Κάϊπερς ήταν σε πολύ χαμηλές στροφές προχθές στην πρώτη φορά που τον είδαμε στα «ερυθρόλευκα». Όταν σε ένα ημίχρονο, το μόνο καλό που κάνεις είναι μία πάσα σε ωραίο ξεκίνημα επίθεσης…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x