Τάσος Νικολόπουλος

Keep Fighting ρε Schumi! Και χρόνια πολλά!

Ο Μίκαελ Σουμάχερ γίνεται 48 ετών και τα τελευταία τρία χρόνια δίνει τον σπουδαιότερο αγώνα-μάχη της ζωής του. Keep Fighting για την 92η νίκη ρε Schumi! Και χρόνια πολλά! Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος…

Στις 29 Δεκεμβρίου 2016 συμπληρώθηκαν τρία (!)χρόνια από το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις. Ο κατά πολλούς κορυφαίος πιλότος της Formula 1 τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι και έκτοτε δίνει έναν διαρκή αγώνα για τη ζωή. Τους πρώτους μήνες βρισκόταν σε κώμα, τον Ιούνιο του 2014 μεταφέρθηκε σε κλινική αποκατάστασης και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του στην Ελβετία, το οποίο έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονη κλινική. Και παρότι έχει περάσει τόσος καιρός, ο κόσμος του αθλητισμού και όχι μόνο, παραμένει συγκλονισμένος και ψάχνει να μάθει μια ενθαρρυντική είδηση για την κατάσταση της υγείας του.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Μίκαελ Σουμάχερ γίνεται σήμερα 48 ετών, αλλά, δυστυχώς για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, ο χρόνος «σταμάτησε» ουσιαστικά έξι μέρες πριν κλείσει τα 45. Από εκείνη την αποφράδα ημέρα και μέχρι σήμερα, ο Schumi δίνει τον πιο σπουδαίο αγώνα της καριέρας του. Και μέχρι τώρα, μοιάζει άνισος. Όμως, επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και επειδή ο Γερμανός γεννήθηκε… νικητής, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ, είτε λέγονται οικογένεια, είτε φίλοι, είτε φανατικοί υποστηρικτές, είτε απλός κόσμος, έχουν πίστη ότι θα βγει νικητής και σε αυτόν τον αγώνα!

Θα τους βοηθούσε περισσότερο, βέβαια, αν μάθαιναν και κάποια πράγματα για την πορεία της αποθεραπείας του. Η οικογένεια Σουμάχερ έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής και η τελευταία επίσημη κουβέντα: «ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν μπορεί να περπατήσει» προέρχεται από τον δικηγόρο της οικογένειας, Φέλιξ Νταμ στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 στη διάρκεια της δίκης εναντίον του περιοδικού «Bunte», το οποίο έγραψε ότι ο άτυχος πιλότος πήγε για μια βόλτα με τη βοήθεια των θεραπευτών του και μπόρεσε να κινήσει ένα από τα χέρια του.

Έχω γράψει και στο παρελθόν ότι διαφωνώ με την τακτική. Προφανώς, η ιδιωτική ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για θέμα υγείας, δεν πρέπει να βγαίνει στα… μανταλάκια, αλλά προκειμένου να αποφεύγονται οι ανυπόστατες φήμες και τα κακόβουλα δημοσιεύματα, πρέπει να βγει η αλήθεια στο φως. Άλλωστε, ο Schumi ήταν σταρ και πηγή έμπνευσης και λατρείας για εκατομμύρια ανθρώπους. Μπορεί να είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση, αλλά είναι τόσο τεράστιο μέγεθος, που ποτέ δεν θα πάψει να απασχολεί την κοινή γνώμη. Κι όλοι αυτοί που τον λατρεύουν, νομίζω ότι πρέπει να ξέρουν!

Αυτός ο κόσμος μπορεί να εκφράζει την στήριξή του μέσα από τα προφίλ του 48χρονου πιλότου σε Facebook, Twitter, Instagram και πλέον μέσα από την μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που ανέλαβε η οικογένειά του. Λέγεται «Keep Fighting», με αφορμή το δημοφιλές hashtag #keepfightingmichael με το οποίο οι απανταχού θαυμαστές του προσπαθούν επί σχεδόν τρία χρόνια να δώσουν την θετική τους ενέργεια. Χρόνια πολλά αγαπημένε Μίκαελ Σουμάχερ και μέρες που είναι, εύχομαι η νέα χρονιά να σου φέρει πίσω την ζωή. Είσαι νικητής και δεν μπορεί να σταματήσεις στις 91 νίκες. Απλά δεν γίνεται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x