Τάσος Νικολόπουλος

Αν «καεί» και ο Μαρίνος…

Ο Παναθηναϊκός μοιάζει… άδειος και «φωνάζει» ότι χρειάζεται μεταγραφές. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης για πρώτη φορά φάνηκε απογοητευμένος και έβγαλε εκνευρισμό. Αν «καεί και αυτό το χαρτί»…

Η εικόνα του αγώνα Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός αποτυπώνεται πλήρως στην ατάκα του Μαρίνου Ουζουνίδη: «πάλι καλά που δεν χάσαμε». Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την ανάλυση του παιχνιδιού, στο οποίο οι «πράσινοι» ήταν τραγικοί και πήραν μάλλον περισσότερα από όσα άξιζαν. Η ομάδα της Βοιωτίας, ειδικά μετά την αποβολή του Ευαγγέλου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, κυριολεκτικά έκανε πάρτι και μόνο από καθαρή ατυχία δεν πήρε το διπλό και περιορίστηκε στον έναν βαθμό.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Το δεδομένο είναι ότι πριν «βγει» ο Αύγουστος, ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τρίτη φορά την τελευταία εξαετία και βρίσκεται στο -6 από την κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Δεδομένο δεν είναι, αλλά φαίνεται, ότι η ομάδα μπορεί να κάνει ωραία πράγματα, αλλά όταν συμβεί αυτό, το πρωτάθλημα θα έχει «κάνει φτερά». Ο κόσμος έχει ξενερώσει προ πολλού και μάλιστα εκφράστηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών, που βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα, παρότι ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Τον τελευταίο μήνα έχουν συμβεί πολλά, καθώς ο σύλλογος εκτός από τα οικονομικά προβλήματα, αντιμετωπίζει στο μέγιστο βαθμό την γκρίνια και την εσωστρέφεια. Κι αυτό, ίσως, είναι το χειρότερο απ’ όλα. Στο πρώτο πρόβλημα, με κάποιο τρόπο, μπορεί να δοθεί λύση, είτε από την διοίκηση Αλαφούζου, είτε από κάποια άλλη, αν τελικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αποχωρήσει, αλλά το δεύτερο χρειάζεται πολλά περισσότερα πράγματα για να διορθωθεί, αφού έχει γίνει πλέον χρόνιο πρόβλημα. Και τα χρόνια προβλήματα δεν έχουν εύκολες αποφάσεις, ούτε λύνονται από την μια μέρα στην άλλη.

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης φάνηκε για πρώτη φορά να βγάζει απογοήτευση και εκνευρισμό με τα όσα συμβαίνουν. Δεν χρειάζεται να είσαι… Αϊνστάιν για να «μεταφράσεις» τα λεγόμενά του. Μεταξύ άλλων, έβγαλε παράπονο και για τις καθυστερημένες προσθήκες, αφού, ήδη, οι παίκτες που έχουν έρθει τελευταίοι και παίζουν χωρίς να είναι έτοιμοι, μοιάζουν να έχουν «σκάσει», όπως επίσης και για το γεγονός ότι στις 27 Αυγούστου, δηλαδή τέσσερις μέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της πώλησης του Κάρλος Ζέκα στην Κοπεγχάγη. Η ατάκα: «δεν μπορείς να έχεις θέματα κάθε εβδομάδα και να σου δημιουργούνται κι άλλα» είναι επίσης ξεκάθαρη και αποδέκτης είναι η διοίκηση.

Ο Εβρίτης προπονητής μπορεί για άλλη μια φορά να εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η ομάδα μετά τη διακοπή θα παρουσιάσει αγωνιστική βελτίωση, όμως, για να συμβεί αυτό, πρέπει να στηριχθεί από τη διοίκηση με μεταγραφές, αφού η ομάδα «φωνάζει» από μακριά ότι χρειάζεται ενίσχυση. Όμως, πρέπει να στηριχθεί και από τον κόσμο, αφού ώρες-ώρες μοιάζει να παλεύει μόνος του. Και είναι άδικο για τον ίδιο και τη δουλειά που προσπαθεί να παρουσιάσει, να χρεώνεται με λάθη για τα οποία δεν ευθύνεται αυτός. Διότι αν «καεί το χαρτί» που λέγεται Μαρίνος Ουζουνίδης, τότε, πραγματικά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά…

Υ.Γ.1: Όταν η πολιτική μπλέκεται με το ποδόσφαιρο, βράστα κι άστα. Τα πράγματα μπερδεύονται επικίνδυνα.

Υ.Γ.2: Οι φίλαθλοι δεν αποφασίζουν, αλλά πολλές φορές είναι καλό να αφουγκράζεσαι τι συμβαίνει γύρω σου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x