Τάσος Νικολόπουλος

Ένα δεκαήμερο ποδοσφαιρικό παραμύθι

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr για το δεκαήμερο παραμύθι του Τζόσουα Κίμιχ της Μπάγερν Μονάχου, που ήρθε για να μείνει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα!

Αυτό που ζει το τελευταίο δεκαήμερο ο Τζόσουα Κίμιχ, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μοιάζει με παραμύθι. Ενός επαγγελματία, αλλά ταυτόχρονα και ενός παιδιού, αφού δεν έχει κλείσει καν τα 22 του χρόνια. Στον αγώνα με τη Ροστόφ, ο μέσος της Μπάγερν Μονάχου σκόραρε τα πρώτα του γκολ στο Champions League και αφού είχε προηγηθεί στις 4 Σεπτέμβρη το πρώτο γκολ με την εθνική Γερμανίας στο παιχνίδι με τη Νορβηγία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στις 9 του μήνα το πρώτο γκολ στην Bundesliga κόντρα στη Σάλκε.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Στουτγάρδη και μετακόμισε στη Λειψία, η οποία του χάρισε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο. Η παρουσία του στη ομάδα από την πρώην Ανατολική Γερμανία την διετία 2013-15 αποδείχθηκε ευεργετική, γιατί εκτός των άλλων, δούλεψε με προπονητή τον Ραλφ Ράνγκνικ, που τον βοήθησε σε ατομικό και τακτικό επίπεδο. Η πρόοδός του ήταν εμφανής και λίγους μήνες αφότου έκλεισε τα 20 του χρόνια, τα «λαγωνικά» της Μπάγερν τον έφεραν στο Μόναχο, έχοντας εκμεταλλευτεί το λάθος της Στουτγάρδης, που δεν έκανε χρήση της οψιόν επαναγοράς των δικαιωμάτων του.

Η χαρά του ήταν διπλή, αφού θα είχε συμπαίκτη τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος, κατά δήλωσή του ιδίου, αποτελούσε το πρότυπό του. Δυστυχώς για τον νεαρό άσο, η συνύπαρξη τους κράτησε μόλις 13 μέρες, αφού ο «Σβάινι» αποχώρησε. Ακόμη κι έτσι, όμως, η παρουσία παικτών με το βεληνεκές του Τσάμπι Αλόνσο και του Φίλιπ Λαμ, μόνο καλό θα μπορούσε να του κάνει. Όπως και έγινε. Και αναφέρω τους δύο συγκεκριμένους, αφού η βασική του θέση είναι στη μεσαία γραμμή.

Για ένα παιδί, το να βρεθεί δίπλα στα αστέρια των Βαυαρών, αποτελεί όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σε αυτό το 15μηνο από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι σήμερα, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Τζόσουα Κίμιχ πήγε με καλώς εννοούμενο θράσος και περίσσεια αποφασιστικότητα για να πετύχει. Κι όταν κάποιος νεαρός ποδοσφαιριστής έχει το μυαλό στο κεφάλι του και δουλεύει καθημερινά, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα δικαιωθεί.

Αυτό που ίσως δεν περίμενε, ήταν ότι αυτή η δικαίωση θα ερχόταν από την πρώτη κιόλας χρονιά. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, απλώς έκανε πράξη τα λεγόμενά του, αφού στην αρχή της προετοιμασίας, είχε κάνει αναφορά σε δύο παίκτες. Ο ένας ήταν ο Λαμ και ο άλλος ήταν ο Κίμιχ, για τον οποίο είχε δηλώσει ότι δουλεύει πολύ και δείχνει τεράστια διάθεση. Η αλήθεια είναι ότι ευνοήθηκε από τους πολλούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, ο οποίος τον χρησιμοποίησε σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος (στα 15 βασικός) και σε 36 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν είναι ανάλογο, αφού ο Κάρλο Αντσελότι τον έχει εμπιστευτεί και στα πέντε παιχνίδια σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ και Champions League.

Στα δικά μου μάτια, ο Τζόσουα Κίμιχ αποτελεί περίπτωση παίκτη που ζει το ποδοσφαιρικό του όνειρο. Αυτού, που έκανε σωστά ποδοσφαιρικά βήματα, ανδρώθηκε κάνοντας το «αγροτικό του» σε μια ομάδα που αγωνιζόταν σε μικρότερες κατηγορίες και έκανε με ορθολογικό τρόπο το παραπάνω βήμα στην καριέρα του, η οποία βρίσκεται στο ξεκίνημα. Αυτού που ήρθε για να μείνει, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις ευκαιρίες που βρίσκει μπροστά του. Και μολονότι είναι… νιάνιαρο μπροστά στους «λαμπερούς» συμπαίκτες του, εντούτοις δεν είναι … γατάκι!

Εάν συνεχίσει να είναι προσγειωμένος και να βελτιώνεται μέσα από την καθημερινότητα των προπονήσεων, μπροστά του θα βρει πεδίον δόξης λαμπρό. Και μια μέρα θα αποτελέσει τον στυλοβάτη και το σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γερμανίας! Έστω κι αν στην τελευταία, καλύπτει για την ώρα τη θέση του δεξιού μπακ! Και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x