Τάσος Νικολόπουλος

Γι’ αυτό γουστάρω, Κλαούντιο Πιζάρο!

Τι κι αν συμπλήρωσε χθες 39 χρόνια ζωής; Προ ημερών, ο Κλαούντιο Πιζάρο υπέγραψε συμβόλαιο στην Κολωνία, προσβλέποντας, μεταξύ άλλων, να βρεθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Περού.

Όταν η διοίκηση της Βέρντερ Βρέμης ανακοίνωνε στις 2 Ιουλίου 2017 ότι λύνεται η συνεργασία της με τον Κλαούντιο Πιζάρο, οι περισσότεροι φαντάζονταν ότι ο Περουβιανός επιθετικός, μετά και την τρίτη θητεία του στην ομάδα της βόρειας Γερμανίας, θα έβαζε τέλος στην τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα. Λογική σκέψη, αφού βάδιζε αισίως στο 39ο έτος της ηλικίας του. Φευ…

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Το καλοκαίρι πέρασε, ωστόσο, δεν υπήρξε πουθενά κάποια δήλωση ή ένα μήνυμα στα social media που να λέει ότι ο Κλαούντιο Πιζάρο αποσύρεται από την ενεργό δράση. Και ξαφνικά, στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 η Κολωνία ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Μάλιστα, δύο μέρες αργότερα έκανε και ντεμπούτο με την νέα του ομάδα στην ήττα με 2-1 από τη Λειψία.

Παρότι χθες Τρίτη (03/10) έκλεισε τα 39, ο ίδιος νιώθει ακμαίος, μάχιμος και έτοιμος να προσφέρει ακόμη πολλά. Και η απόφαση να συνεχίσει να… κλωτσάει το τόπι, δείχνει έναν άνθρωπο, που αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι πρέπει (?) να κρεμάσει τα παπούτσια του λόγω ηλικίας. Ασφαλώς και τον χρόνο δεν τον νίκησε κανείς, αλλά ακόμη «το λέει η καρδούλα του». Γι’ αυτό και πίστευε ότι θα βρει ένα ακόμη συμβόλαιο.

Η ιδέα της παραμονής στη Bundesliga μέσω της Κολωνίας του άρεσε και εκτός από τον στόχο της νέας του ομάδας, που είναι η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, ο ίδιος έχει ένα έξτρα κίνητρο. Ποιο είναι αυτό; Θέλει να βρεθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας, αν το Περού, καταφέρει να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακόμη και σ’ αυτήν την ηλικία, εκτιμά ότι έχει θέση στο ρόστερ της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Και αυτό δείχνει πίστη. Εκτός, φυσικά, από πάθος και αφοσίωση σε αυτό που κάνει.

Και αυτά που έχει κάνει σε 21 χρόνια καριέρας δεν είναι λίγα. Το αντίθετο. Τα 191 γκολ σε 430 συμμετοχές, κατατάσσουν τον Κλαούντιο Πιζάρο στην κορυφή των ξένων σκόρερ στη Bundesliga, ενώ συνολικά βρίσκεται στην πέμπτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών. Παράλληλα, είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που πέτυχε χατ-τρικ στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά και ο μοναδικός που έχει σκοράρει περισσότερα από 80 τέρματα σε δύο ομάδες (104 με τη Βέρντερ Βρέμης και 87 με τη Μπάγερν Μονάχου). Αν μη τι άλλο, αυτός ο σπουδαίος μπόμπερ αξίζει μεγάλου θαυμασμού και ακόμη μεγαλύτερης υπόκλισης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x