Τάσος Νικολόπουλος

Με Γκιστ, μιλάμε για άλλη ιστορία…

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς-τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης, που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για το τελευταίο βιράζ της φετινής σεζόν. Και με τον Τζέιμς Γκιστ στις επάλξεις, μιλάμε για μια άλλη ιστορία.

Έτσι, όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα ή καλύτερα έτσι όπως τα έκανε ο Παναθηναϊκός Superfoods, το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν «τελικός». Ο πρώτος από τους πέντε μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague. Οι «πράσινοι» κάνοντας ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια τους και με την… αύρα που τους δίνει όλα αυτά τα χρόνια το ΟΑΚΑ, έφτασαν σε μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη απέναντι -ίσως- στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέκτησε το ροζ φύλλο βασιζόμενος στην καλή του άμυνα, ακόμη κι αν δέχτηκε 82 πόντους, στην απενεργοποίηση του «εγκεφάλου» της ισπανικής ομάδας, Σέρχιο Γιουλ, αλλά και στην σωστή επιθετική του λειτουργία. Οι 88 πόντοι (ανεξάρτητα με το αν μπήκαν απέναντι σε μια ομάδα, που δεν φημίζεται για την αμυντική της προσήλωση) είναι η καλύτερη φετινή επίδοση των «πράσινων», αφού την μια φορά που ξεπέρασαν τους 90 πόντους ήταν μετά από παράταση.

Ανεξάρτητα από τη νίκη, εξίσου σημαντική ήταν η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ. Με το… καλημέρα, φάνηκε πόσο έλειψε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ. Σίγουρα στο αμυντικό κομμάτι, αλλά ίσως περισσότερο στο επιθετικό, αφού πλέον οι «πράσινοι» θα είναι λιγότερο προβλέψιμοι στο παιχνίδι τους. Ο… Γκιστόπουλος έμοιαζε σαν «έτοιμος από καιρό» για το συγκεκριμένο παιχνίδι και η εμφάνισή του θύμισε τον γνωστό Γκιστ, ο οποίος δεν φάνηκε καθόλου επηρεασμένος από την πολύμηνη απουσία του.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το πώς επηρέασε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods ο συγκεκριμένος παίκτης, όπως και το πόσο πιο… άνετα ένοιωσε ο Νικ Καλάθης. Η επιστροφή του Γκιστ θα βοηθήσει σίγουρα τον αρχηγό να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ, αλλά και την ομάδα συνολικά. Το χθεσινό ματς μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την τελική ευθεία της σεζόν. Και από τη στιγμή, που ο Τσάβι Πασκουάλ έχει όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα του, από εδώ και πέρα, μιλάμε για μια άλλη ιστορία…

Υ.Γ: Πως γίνεται αυτός ο σύλλογος να μην μπορεί να ησυχάσει ποτέ μα ποτέ; Πραγματικά είναι απορίας άξιο. Αλήθεια, ποιος πρωτοείπε την φάση «ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος και αδιαίρετος»;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x