Τάσος Νικολόπουλος

«Μεταγραφή» ουσίας ο Μολέντο…

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την «μεταγραφή» ουσίας του… φευγάτου Ροντρίγκο Μολέντο, που αποτελεί τεράστια υπόθεση για τον φετινό Παναθηναϊκό.

Όταν ο Ροντρίγκο Μολέντο αρνούνταν να ακολουθήσει την αποστολή του Παναθηναϊκού για το τελευταίο παιχνίδι των play-offs με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, επικαλούμενος ψυχολογικούς λόγους, ουδείς μπορούσε να φανταστεί έναν μήνα μετά, ότι ο Βραζιλιάνος θα έφτανε σε συμφωνία με τη διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Και ήταν πολύ λογικό, αφού με τα οικονομικής φύσεως προβλήματα στην ομάδα, το ενδιαφέρον της Ιντερνασιονάλ, αλλά και αυτό της Μπεσίκτας που προέκυψε στη συνέχεια, το πιθανότερο σενάριο θα ήταν να «κουνήσει μαντήλι».

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Με δεδομένες τις αποχωρήσεις των Λέτο και Κλωναρίδη, την… άτακτη φυγή του Μπεργκ και το ερωτηματικό με την παραμονή του Εμποκού, αν υπήρχε «διαζύγιο» και με τον Μολέντο, το πλήγμα θα ήταν βαρύ για την ομάδα. Γιατί εκτός από την επίθεση, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έπρεπε να «χτίσει» και την άμυνα, αφού μιλάμε για τον «βράχο», τον στυλοβάτη της… πίσω ζώνης. Και παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου και με σχετικά μικρό κόστος, δεν βρίσκεις κάθε μέρα. Και το… εγκεφαλικό θα ήταν προ των πυλών.

Όταν πέσουν οι υπογραφές στο νέο τριετές συμβόλαιο, ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει μια εσωτερική μεταγραφή ουσίας και θα έχει κρατήσει στις τάξεις του τον καλύτερο στόπερ του περυσινού πρωταθλήματος. Και για τα δεδομένα της ομάδας, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όταν οι «πράσινοι» απέκτησαν τον 29χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος προερχόταν από αποχή λόγω τραυματισμού, ήξεραν ότι έπαιρναν ρίσκο. Τελικά, τους βγήκε, αφού ο Βραζιλιάνος αποδείχθηκε «λαχείο» και πλέον, ενάμισι χρόνο μετά, ετοιμάζεται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «πράσινους».

Όμως, για αυτή την αλλαγή στάσης του παίκτη, χρειάστηκε να συμβούν κάποια πράγματα, τα οποία αξίζει να επισημανθούν. Ξεκινώντας από τη διοίκηση, που είχε τα σωστά αντανακλαστικά, αφενός κατέβαλε, για παν ενδεχόμενο, όλα τα οφειλόμενα της περυσινής σεζόν, ενώ την ίδια ώρα διατήρησε «ενεργή» την πρόταση για νέο τριετές συμβόλαιο, που κατατέθηκε πριν το περιστατικό των play-offs. Και σε αυτό προβλέπεται αύξηση και μπόνους επίτευξης στόχων, που δείχνουν και την επιθυμία για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Πέρα από τη διοίκηση, τεράστιο ρόλο για την στροφή του Βραζιλιάνου, έπαιξαν τόσο ο Νίκος Λυμπερόπουλος, όσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Επειδή αμφότεροι έχουν παίξει μπάλα και ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός, λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο. Αρχικά συγχώρεσαν τον παίκτη για την αναστάτωση στα τέλη Μαΐου, βλέποντας ότι και ο ίδιος κατάλαβε το λάθος του και έδειξε μεταμέλεια και εν συνεχεία άκουσαν όσα είχε να τους πει εκείνος και από την πλευρά τους του έδωσαν να καταλάβει πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα.

Αυτή τη φορά, το τρίπτυχο προπονητής, τεχνικός διευθυντής και διοίκηση, λειτούργησε άψογα και έτσι ήρθε η προφορική συμφωνία, που αναμένεται να επισημοποιηθεί με τις υπογραφές στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Και μετά από αρκετό καιρό, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν έναν λόγο να χαμογελούν. Γιατί κακά τα ψέματα, μέχρι στιγμής, όταν άκουγαν είδηση για την ομάδα, ήταν σχεδόν βέβαιοι πως δεν θα ήταν για καλό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x