Τάσος Νικολόπουλος

Μια άρνηση, που δείχνει μεγαλείο!

Ο Γιουπ Χάινκες σε μια κίνηση, που δείχνει μεγαλείο, αρνήθηκε ευγενικά την πρόσκληση του Πεπ Γκουαρντιόλα να παραστεί στη φιέστα της Μπάγερν Μονάχου για το πρωτάθλημα. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Όταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε πριν από τρία χρόνια την Μπάγερν Μονάχου, ήξερε ότι οι απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές. Αφενός λόγω του βεληνεκούς του συλλόγου, αφετέρου γιατί είχε προηγηθεί μια μαγική σεζόν (2012-13) με τον Γιουπ Χάινκες, που κατέληξε στην κατάκτηση του πρώτου treble στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Μετά την εξασφάλιση του τρίτου πρωταθλήματος επί των ημερών του, ο Καταλανός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον προκάτοχό του, αφού από εκείνον ξεκίνησε το σερί με τις τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις, που αποτελεί ρεκόρ στην Bundesliga. «Θέλω να μοιραστώ τον τίτλο αυτό με τον Γιουπ Χάινκες. Μαζί πετύχαμε κάτι σπουδαίο, ένα νέο ρεκόρ» δήλωσε ο 45χρονος τεχνικός, προσκαλώντας τον και στη φιέστα, που θα γίνει στο τελευταίο παιχνίδι με το Ανόβερο στην «Allianz Arena».

Κι ενώ, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα και του Γιουπ Χάινκες, οι δύο άνδρες διατηρούν μια καλή σχέση, εντούτοις ο πρώην προπονητής των Βαυαρών, ανήμερα των 71ων γενεθλίων του, αρνήθηκε την πρόσκληση, όσο πιο ευγενικά μπορούσε. «Χάρηκα για τα λόγια του Πεπ, Έχουμε μια εξαιρετική σχέση, αλλά ο δικός μου ρόλος σε αυτό το επίτευγμα είναι μικρός. Η φιέστα ανήκει σε εκείνον. Όχι μόνο για τα τέσσερα σερί πρωταθλήματα, αλλά και γιατί θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του μπροστά στο κοινό της ομάδας» ήταν η απάντησή του.

Μια απάντηση, που δείχνει κατά κάποιο τρόπο και το μεγαλείο του ανδρός. Γιατί, ενώ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να γνωρίσει για μια ακόμη φορά την αποθέωση από τους φιλάθλους (τον μνημονεύουν ακόμη και θα το κάνουν για πάντα), εντούτοις αποφάσισε να μείνει στην… άκρη, σκεπτόμενος ότι ενδεχομένως να διχάσει τον κόσμο σε μια ημέρα που ο σύλλογος θα γιορτάζει την κατάκτηση της σαλατιέρας για 25η φορά στην ιστορία του.

Ο λόγος είναι προφανής, όπως οι συγκρίσεις, που είναι αναπόφευκτες. Ουδείς έχει ξεχάσει ότι επί των ημερών του και ειδικά τη σεζόν του treble, η Μπάγερν Μονάχου όχι μόνο σάρωσε τα πάντα από άποψη κατάκτησης τίτλων, αλλά έπαιξε και πολύ σπουδαίο ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Φραντς Μπεκενμπάουερ χαρακτήρισε εκείνη την ομάδα ως την καλύτερη Μπάγερν όλων των εποχών, μια άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε. Τα εντός συνόρων ρεκόρ ήταν πολλά (μεταξύ αυτών η γρηγορότερη κατάκτηση του πρωταθλήματος και η καλύτερη συγκομιδή βαθμών) και η κατάληξη αυτής της σεζόν ήταν το καλύτερο δώρο για τον Γιουπ Χάινκες, ο οποίος το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, έβαλε τέλος στην καριέρα του.

Ασφαλώς και ο Πεπ Γκουαρντιόλα άφησε το στίγμα του στη Μπάγερν την τελευταία τριετία. Όμως, την οδήγησε μόνο στην κατάκτηση εγχώριων τίτλων και τον «στοιχειώνει» το γεγονός ότι δεν κατάφερε να την ξαναφέρει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο επόμενος που θα βρεθεί μπροστά σε αυτή την πρόκληση θα είναι από το προσεχές καλοκαίρι ο Κάρλο Αντσελότι. Και αυτός ξέρει τον τρόπο για να το κάνει, αλλά το θέμα είναι αν θα μπορέσει. Ο Γιουπ Χάινκες είναι ο μοναδικός που πέτυχε το treble. Και μέχρι τώρα παραμένει αξεπέραστος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x