Τάσος Νικολόπουλος

Μπορεί να ξαναγίνει Panathinaikos, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός που έκανε την δεύτερη τελική στον στόχο στο 92’ και έχασε από δικά του λάθη το ματς με τον Άγιαξ, μπορεί να ξαναγίνει Panathinaikos, αλλά όχι σε ένα βράδυ! Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Πριν το παιχνίδι με τον Άγιαξ, ο Αντρέα Στραματσόνι μιλούσε για την ετοιμότητα του Παναθηναϊκού με αφορμή την επιστροφή στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στη συνέντευξη Τύπου ο Ιταλός τεχνικός χαρακτήρισε πρόκληση την φετινή παρουσία στο Europa League και τόνισε, όπως έχει κάνει και άλλες φορές, ότι είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο να δείξει ότι επανέκτησε την νοοτροπία εκείνη, που έφερε τις μεγάλες πορείες του παρελθόντος. «Στο γήπεδο, όχι στα λόγια», όπως δήλωσε, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν φάνηκε…

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά με το γκολ του Μπεργκ μόλις στο 5’, αλλά από το 20’ και μετά έγιναν όλα λάθος. Θαρρείς και είχαν βάλει στοίχημα μεταξύ τους κάποιοι (όχι όλοι) παίκτες του Παναθηναϊκού για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα. Το «χρυσό βατόμουρο» παίρνουν ο Μέστο για το αχρείαστο πέναλτι, από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του «Αίαντα» και εν συνεχεία οι Ιβανόφ και Γουακάσο, που αποβλήθηκαν χωρίς ουσιαστικό λόγο. Και στις τρεις περιπτώσεις φάνηκε η έλλειψη καθαρού μυαλού και η κούραση. Λάθη τακτικής έκανε και ο Αντρέα Στραματσόνι, που δεν διάβασε, αλλά ούτε διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι.

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σώσει την παρτίδα, αν στις καθυστερήσεις ο Μολέδο σημάδευε σωστά με κοντινή κεφαλιά. Αυτή ήταν μόλις η πρώτη τελική στον στόχο, μετά το γκολ. Με δύο τελικές εντός στόχου δεν μπορείς να ζητάς κάτι παραπάνω, αλλά οι «πράσινοι» θα μπορούσαν πάρουν τουλάχιστον έναν βαθμό απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν ήταν καλύτερος. Η διαφορά είναι ότι εκείνος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα «δώρα» που έλαβε. Ο Άγιαξ ήταν αυτός που είχε την νεανική ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε τα τραγικά και παιδαριώδη λάθη. Και τέτοια λάθη, στην Ευρώπη πληρώνονται.

Το πρώτο θέμα είναι να μαθαίνει κάποιος από τα λάθη του. Αν ο Παναθηναϊκός διδαχθεί από την ήττα, μπορεί να βγει κερδισμένος. Δεν βρίσκεται σε θέση οδηγού για την πρόκριση, αλλά δεν χάθηκε και τίποτε, αφού ήταν το πρώτο από τα έξι παιχνίδια στον όμιλο. Το δεύτερο είναι ότι δεν πρέπει σε καμία, μα καμία, περίπτωση να υπάρξει καταστροφολογία και γκρίνια. Τέτοιες συμπεριφορές ο σύλλογος τις έχει πληρώσει πολλές φορές στο παρελθόν και θα είναι κρίμα να μην στηριχθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι. Άλλωστε, η σεζόν μόλις ξεκίνησε.

Και κάτι τελευταίο. Ο Παναθηναϊκός αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον «πρέσβη» της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για να ξαναγίνει Panathinaikos δεν χρειάζεται βιασύνη, αλλά μεθοδική δουλειά και υπομονή. Και σίγουρα αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ένα βράδυ. Γιατί, για όσους λησμονούν, ο σύλλογος έχει πέσει στην 121η θέση της κατάταξης της UEFA, όταν πριν από μια δωδεκαετία βρισκόταν στο Νο 18 και πριν από 20 χρόνια στο Νο 11! Γι’ αυτό, καλό είναι η μπάλα να παίζεται χαμηλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x