Τάσος Νικολόπουλος

Ο καλύτερος Παναθηναϊκός και η εμφάνιση-οδηγός

Ο Παναθηναϊκός «πλήγωσε» ξανά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τη Φενερμπαχτσέ, που έχασε από την… Κηφισίας, με μια εμφάνιση, που πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος…

Με ρεκόρ 6-5, η νίκη κόντρα στη Φενερμπαχτσέ ήταν επιβεβλημένη για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ενόψει της συνέχειας της Euroleague. Πριν το παιχνίδι, ο Τσάβι Πασκουάλ είχε ζητήσει από τους παίκτες του να κάνουν το τέλειο παιχνίδι και αυτοί τον άκουσαν. Οι «πράσινοι» έφτασαν σχετικά εύκολα στην τελική επικράτηση και τις επτά νίκες, αλλά εκτός από την κατάκτηση του ροζ φύλλου (το πρώτο απέναντι σε κάποια από τις ομάδες της πρώτης πεντάδας), κρατούν και την εμφάνιση.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του. Έπαιξε καταπληκτική άμυνα απέναντι σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο, που κινήθηκε σε «ρηχά νερά», είχε πλουραλισμό στην επίθεση, «διαβάζοντας» όλες τις αδυναμίες της Φενέρ και γενικότερα έβγαλε μεγάλη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Επιστρέφοντας για τέταρτη φορά στο… σπίτι του, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς διαπίστωσε και πάλι ότι το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων παραμένει η μεγάλη και κινητήριος δύναμη του «τριφυλλιού». Ο Σέρβος τεχνικός και η ομάδα του έχασαν από την… Κηφισίας από έναν αντίπαλο, που είχε μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη. Και αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή μέχρι το τέλος!

Η χθεσινή εμφάνιση απέναντι σε τέτοιας ποιότητας αντίπαλο αποτελεί το πρώτο καλό δείγμα για τα «θέλω» του Τσάβι Πασκουάλ και τον τρόπο που θέλει να παίζει ο Παναθηναϊκός Superfoods. Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι και θύμισαν παλιές καλές εποχές. Βαδίζουν στον σωστό δρόμο και στο εξής μόνο καλύτερα θα πηγαίνουν. Γιατί ουδείς πρέπει να ξεχνάει ότι μιλάμε για μια νέα ομάδα, που άλλαξε προπονητή στα μέσα Οκτωβρίου, έχασε για μεγάλο διάστημα τον Τζέιμς Γκιστ και τις τελευταίες 20-25 ημέρες ενσωματώνει τον πρώτο τραυματία της σεζόν, Μάικ Τζέιμς και τον νεοαποκτηθέντα, Κένι Γκέιμπριελ. Όταν αρχίσουν να δένουν όλα τα κομμάτια του παζλ και προστεθεί σε αυτά και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, τα πράγματα θα… νοστιμίσουν περισσότερο.

Η είσοδος στα play-offs είναι εφικτός στόχος, αλλά αν θέλει να κοιτάξει πιο ψηλά, δηλαδή το πλεονέκτημα έδρας, θα πρέπει να βελτιώσει τις εκτός έδρας επιδόσεις του. Και έχει μια χρυσή ευκαιρία στο φινάλε του πρώτου γύρου απέναντι σε Ολίμπια στο Μιλάνο και Ούνικς στο Καζάν. Ενδιάμεσα οφείλει να κερδίσει στην έδρα του και τη Μπασκόνια, που -για την ώρα- μοιάζει ισχυρή διεκδικήτρια μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Αυτή η τριάδα αγώνων είναι κομβική και ισάριθμες νίκες θα αποτελέσουν το καλύτερο εφαλτήριο για τις υποχρεώσεις του νέου έτους. Για να μην γράψω κάτι περισσότερο.

Υ.Γ.: Ο Νικ Καλάθης έχει κατηγορηθεί για την αδυναμία του στο σουτ. Αν έκανε και αυτό καλά, απλώς θα έμενε στο ΝΒΑ. Το γεγονός ότι είναι πρώτος σε πόντους, ασίστ, κλεψίματα, λεπτά συμμετοχής και δεύτερος ριμπάουντερ στον φετινό Παναθηναϊκό Superfoods, δείχνει πολλά. Τελεία και παύλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x