Τάσος Νικολόπουλος

Ο Μαρίνος αντέχει και το πιστεύει, αλλά…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αντέχει ακόμη, αλλά δεν φτάνει για να σώσει μόνος του τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα βλέπει πλέον προς τα κάτω και πρέπει να «βάλει φρένο», γιατί δεν θέλει πολύ για να γίνει η… στραβή.

Το παιχνίδι στην (για πρώτη φορά φέτος) γεμάτη Τούμπα ήταν ντέρμπι μόνο στη… θεωρία. Στο χορτάρι δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια ευρεία νίκη με 4-0 και μάλιστα χωρίς να φορτσάρει, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που «παρέδωσε πνεύμα» μετά το δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ως διεκδικητής του τίτλου πιστοποίησε την ανοδική του πορεία, ενώ οι «πράσινοι», με τα γνωστά τους προβλήματα, εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και πλέον κοιτάζουν προς τα… κάτω.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής το παιχνίδι. Μέχρι τη νίκη επί του Ολυμπιακού στις 28 Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός «έβγαζε» μια αγωνιστική κανονικότητα και τα μέχρι τότε αποτελέσματα τον έφερναν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Έκτοτε, μετράει πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη (τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες), κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι ΠΛΕΟΝ εκτός από οικονομική, περνάει και μεγάλη αγωνιστική κρίση, που τον έχει φέρει στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ακούγεται βαρύ, αλλά είναι αλήθεια και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν ΟΛΟΙ όσοι βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε σίγουρος ότι η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει αγωνιστικά, ενώ και ο Κουρμπέλης τόνισε ότι δεν νοιώθει κανέναν φόβο για υποβιβασμό. Προφανώς, δεν θέλουν καν να σκέφτονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και χρειάζεται προσοχή, γιατί δεν θέλει και πολύ για να γίνει η... στραβή. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει τέτοιος φόβος, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι να υπάρχει επίγνωση της κατάστασης.

Όσο ο Εβρίτης τεχνικός αντέχει και δεν ξεπερνάει τα όρια του, η ομάδα μπορεί να ελπίζει. Όμως, όπως σωστά επεσήμανε, όσοι παίκτες από-μείνουν μετά τον Ιανουάριο, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την πίεση. Και όσοι μείνουν, ανεξάρτητα με το αν θα γίνουν μεταγραφές (με κυριότερη αυτή του σέντερ φορ), θα πρέπει να παίξουν ΚΑΙ για τον προπονητή τους. Κίνητρο υπάρχει και είναι επίσης ο ίδιος ο σύλλογος, που παραμένει τεράστιος, παρά τα προβλήματα και τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται. Γιατί, η ζωή κάνει κύκλους…

Υ.Γ.1: Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, τα πρώτα παιχνίδια του β’ γύρου με Πλατανιά (εντός), Λεβαδειακό (εκτός), Κέρκυρα (εντός), Απόλλωνα Σμύρνης (εκτός) και Παναιτωλικό (εντός) είναι ΤΕΛΙΚΟΙ.

Υ.Γ.2: Ως λαός πολλές φορές ξεχνάμε εύκολα και το σύνθημα «Εκεί, εκεί στην Β' Εθνική» αποτελεί, αν μη τι άλλο, ασέβεια. Και για τον ΠΑΟΚ ούτε το 2001 είναι πολύ μακριά, ούτε το 2004, πόσω μάλλον το 2008. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x