Τάσος Νικολόπουλος

Ο Μπέντο αρχίζει να θυμίζει… Ζαρντίμ!

Ο Πάουλο Μπέντο έχει τον Ολυμπιακό πρώτο στην Ελλάδα και στους «32» του Europa League, αλλά βρίσκεται υπό κρίση γιατί δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μια ιστορία που θυμίζει Λεονάρντο Ζαρντίμ…

Η απρόσμενη ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό κόστος στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, αφού διατηρήθηκε η διαφορά των επτά βαθμών από τον Παναθηναϊκό (πλέον και από την ΑΕΚ), ενώ από τον ΠΑΟΚ έγινε +11. Όμως, η κακή εικόνα της ομάδας σε ένα ακόμη παιχνίδι με αντίπαλο που έπαιξε πολύ κλειστά στην άμυνα, προκάλεσε εκ νέου δυσφορία όχι μόνο στους φιλάθλους, που την εξέφρασαν με αποδοκιμασίες μετά την λήξη, αλλά και στη διοίκηση. Και ο πρώτος αποδέκτης της δυσαρέσκειας ήταν ο Πάουλο Μπέντο. Κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του την περασμένη Κυριακή, φεύγοντας από την σουίτα του και κατεβαίνοντας στα αποδυτήρια πριν τη λήξη, ενώ από χθες, υπάρχουν συναντήσεις του Γιάννη Βρέντζου με τον Πορτογάλο, που λαμβάνει το μήνυμα για άμεση αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας . Ο 47χρονος τεχνικός φαίνεται να τελεί υπό κρίση, αλλά η έλλειψη θεάματος μάλλον δεν είναι το μοναδικό που του «χρεώνεται». Το μικρό rotation, καθώς βασίζεται σε συγκεκριμένο αριθμό παικτών, αλλά και οι σχέσεις του με κάποιους άλλους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του Τσόρι Ντομίνγκες, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα. Το αντίθετο μάλιστα.

Στα δικά μου μάτια, η περίπτωση του Πάουλο Μπέντο θυμίζει αυτή του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να μην είχε… θέματα στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια, αλλά «φαγώθηκε» τον Ιανουάριο του 2013 γιατί ο Ολυμπιακός επί των ημερών του δεν έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Και η γκρίνια από τον κόσμο «πήγαινε σύννεφο». Το αήττητο στην Ελλάδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο (16 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 20 αγώνες) και η τρίτη θέση στον όμιλο του Champions League με Άρσεναλ και Σάλκε, που οδήγησε στους «32» του Europa League δεν έπαιξαν κανέναν απολύτως ρόλο στην απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο σήμερα, ο Πάουλο Μπέντο αναλαμβάνοντας στις αρχές Αυγούστου μια ομάδα με πληγωμένο γόητρο και με πολλά ανοιχτά θέματα μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Χάποελ Μπερ Σέεβα, κατάφερε να την βάλει στους ομίλους του Europa League και ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα νοκ άουτ. Στο πρωτάθλημα πήρε και τρία ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έχει αποκτήσει σημαντική διαφορά στην κούρσα του τίτλου και χαρακτηρίζεται ως φαβορί για να τον κατακτήσει και φέτος.

Αν, όμως, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να μην ικανοποιεί τον κόσμο και η δυσφορία γίνει ακόμη πιο έντονη, ποιος αποκλείει το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό που συνέβη προ τετραετίας με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ; Ασφαλώς και δεν αποτελεί λύση η αλλαγή προπονητή, ειδικά σε μια σεζόν που έχουν προηγηθεί δύο απολύσεις το καλοκαίρι, αλλά η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι η διοίκηση Μαρινάκη προτιμάει το «διαζύγιο» με το τεχνικό επιτελείο, παρά την κόντρα με τους φιλάθλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x