Τάσος Νικολόπουλος

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην… κανονικότητα!

Τα «θέλω» του Αργύρη Πεδουλάκη συμβαδίζουν με τις ανάγκες της εποχής και ο Παναθηναϊκός, με την απόκτηση του Κρις Σίνγκλετον, επιστρέφει στην… κανονικότητα! Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος.

Η πρώτη προσθήκη του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν είναι γεγονός. Και είναι μια μεταγραφή που προκαλεί μεγάλο «ΘΟΡΥΒΟ», αφού στο ρόστερ του «τριφυλλιού» προστίθεται ένας από τους κορυφαίους σέντερ της Ευρωλίγκας την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Κρις Σίνγκλετον, που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην πορεία της Λοκομοτίβ Κουμπάν, που έφτασε μέχρι το Final 4 του Βερολίνου. Και παρά τα εμπόδια που μπήκαν, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την μεταγραφή του παίκτη, που αποτελούσε την πρώτη επιλογή για την ενίσχυση της γραμμής ψηλών.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο 26χρονος Αμερικανός μπορεί να αποτελεί μόλις το πρώτο κομμάτι του μεταγραφικού παζλ ενόψει της νέας σεζόν, αλλά φαίνεται με το… καλημέρα ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην… κανονικότητα! Τι εννοώ μ’ αυτό; Ότι σε σχέση με πέρυσι, τα «θέλω» του προπονητή συμβαδίζουν με τις ανάγκες της εποχής. Το μπάσκετ έχει αλλάξει και οι «πράσινοι» ξεκινούν την θωράκιση της άμυνάς τους με έναν αθλητικό ψηλό. Πέρυσι, η θέση «5» στο αμυντικό κομμάτι, αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» σε πολλά παιχνίδια και οι ομάδες, που ήξεραν να «διαβάσουν» αυτό το βασικό μειονέκτημα του Παναθηναϊκού, κυριολεκτικά έστηναν πάρτι.

Με την απόκτηση του Κρις Σίνγκλετον, ο Παναθηναϊκός βρίσκει μια απόλυτα αξιόπιστη λύση στη γραμμή ψηλών και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κι αυτό γιατί μιλάμε για έναν παίκτη που κάνει σχεδόν όλες τις αλλαγές στις περιστροφές όταν η ομάδα αμύνεται, που μπορεί να επιτίθεται με πρόσωπο, ενώ δεν διστάζει να σουτάρει και έξω από τα 6,75μ. Συν τοις άλλοις, ο Αμερικανός έχει την ευχέρεια να παίζει και στο «4», κάτι που διευκολύνει στον μέγιστο βαθμό τα σχέδια του Αργύρη Πεδουλάκη, αποκτώντας μια επιπλέον λύση σε μια ακόμη θέση.

Ασφαλώς και μόνο μια μεταγραφή δεν αρκεί, ωστόσο, δείχνει τη διάθεση της διοίκησης να κάνει αυτό που χρειάζεται, ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο ανταγωνιστικός, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά το 2014 και στο Final 4 της Euroleague μετά το 2012. Άλλωστε, η χρονιά που έρχεται, εκτός από απαιτητική λόγω των περισσότερων αγώνων στην Ευρώπη, είναι και ιδιαίτερη, λόγω της αποχώρησης του Δημήτρη Διαμαντίδη. Πάντως, η πρώτη κίνηση-βόμβα, είναι μέχρι στιγμής η πιο εμφατική στην Ευρώπη. Αναμονή για τις επόμενες κινήσεις και τη συμπλήρωση του παζλ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x