Τάσος Νικολόπουλος

Ο Παναθηναϊκός ορίζει την μοίρα του…

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το μεγάλο διπλό που συνεχίζει να ψάχνει ο Παναθηναϊκός και τα επόμενα επτά παιχνίδια, που μπορεί να τον ξαναβάλουν στο κόλπο της τετράδας.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods στην Κωνσταντινούπολη δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Έχοντας πολύ πρόσφατη την εικόνα του ΣΕΦ, όπου οι «πράσινοι» τα έκαναν όλα σωστά, αυτή τη φορά όλα έγιναν λάθος. Δεν υπάρχει τίποτε που μπορούν να κρατήσουν ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες του, μετά την βαριά ήττα από την Φενερμπαχτσέ. Οι Τούρκοι έδειξαν απόλυτα έτοιμοι για την νίκη, την οποία κατέκτησαν χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο Παναθηναϊκός Superfoods παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι έδειξε ότι κάτι του λείπει για να πανηγυρίσει μεγάλες νίκες μακριά από το σπίτι του. Το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων παραμένει «φρούριο» (8-1), αλλά μακριά από αυτό, οι «πράσινοι» είναι άλλη ομάδα. Το δείχνουν και τα φετινά νούμερα, καθώς μετρούν δύο νίκες σε Μπάμπεργκ και Μιλάνο και επτά ήττες σε Κωνσταντινούπολη (δις), Μόσχα, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Καζάν και Φάληρο. Αυτές από Αναντολού Εφές και Ούνικς μπορούσε να τις είχε αποφύγει, αλλά στα τελευταία λεπτά «αυτοκτόνησε». Χθες, δεν διεκδίκησε καν τη νίκη, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει σε αυτή την ήττα. Το ματς αυτό πέρασε και το ζητούμενο είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Ο φετινός μαραθώνιος έχει πολύ δρόμο, αλλά η επόμενη επτάδα αγώνων, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο ο Παναθηναϊκός Superfoods μπορεί να ξαναμπεί στη μάχη της τετράδας ή να βάλει εαυτόν σε περιπέτειες. Το πρόγραμμα είναι στα μέτρα του και είναι στο χέρι του να κοιτάξει προς τα πάνω. Ασφαλώς αυτό δεν θα γίνει κερδίζοντας μόνο τα τρία παιχνίδια στο ΟΑΚΑ με Μπαρτσελόνα (24/1), Μπάμπεργκ (9/2) και Ούνικς Καζάν (24/2). «Κλειδί» θα είναι αρχικά το ματς της επόμενης Πέμπτης (26/1) στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα και μετά αυτό με την Νταρουσάφακα (3/3) στην τελευταία επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Και οι δύο ομάδες έχουν ίδιους στόχους με τους «πράσινους» και νίκες σε αυτές τις δύο έδρες, θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες. Τα άλλα δύο εκτός έδρας παιχνίδια είναι με Γαλατασαράι (3/2) και Ζαλγκίρις Κάουνας (9/3). Επίσης είναι επικίνδυνα και κρύβουν παγίδες, αλλά αν γίνει γκέλα, έστω και σε ένα από αυτά, η συζήτηση αυτομάτως τελειώνει.

Την ίδια ώρα, Μπασκόνια και Φενερμπαχτσέ, τις οποίες επί της ουσίας κυνηγάει για μια θέση στην τετράδα, έχουν ασφαλώς πιο δύσκολο πρόγραμμα. Οι Βάσκοι, πλην του σημερινού αγώνα με τον Ολυμπιακό, έχουν μεταξύ άλλων τους δύο «εμφυλίους» με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και τρία ταξίδια σε Κωνσταντινούπολη (Φενέρ και Εφές) και Τελ Αβίβ (Μακάμπι). Από την άλλη, οι Τούρκοι, πλην του ματς με τη Μπασκόνια, θα φιλοξενήσουν ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό και επίσης έχουν δύο «εμφυλίους» με Γαλατά και Νταρουσάφακα. Και επειδή η φετινή διοργάνωση είναι απρόβλεπτη, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά για τα αποτελέσματα.

Εν ολίγοις, σε αυτά τα επτά παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός Superfoods επί της ουσίας ορίζει την μοίρα του. Αν θέλει να ελπίζει στο πλεονέκτημα έδρας, είναι απαραίτητο να κάνει τουλάχιστον έξι νίκες και να μπει με σούπερ ψυχολογία στην τελική ευθεία και την τελευταία πεντάδα αγώνων με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης και Ολίμπια Μιλάνο (εντός έδρας) και Μπασκόνια και Μακάμπι Τελ Αβίβ (εκτός έδρας), όταν και θα κριθούν όλα. Με λιγότερες από έξι νίκες, τα πράγματα μπορεί να περιπλεχθούν γιατί οι «πράσινοι» όσο κοντά είναι στην τετράδα, άλλο τόσο κοντά έχουν και τις ομάδες που βρίσκονται είτε στην όγδοη θέση, είτε οριακά εκτός οχτάδας.

Αν σε αυτό το διάστημα ο εξάστερος βρει αυτό το κάτι που του λείπει μακριά από το ΟΑΚΑ, τότε έχει βάσιμες ελπίδες να πετύχει τον στόχο του. Και μπορεί τα διπλά που ψάχνει να μην είναι από τα λεγόμενα «μεγάλα», αλλά θα έχουν εξίσου μεγάλη αξία. Ίσως και μεγαλύτερη λόγω του χρονικού σημείου και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x