Τάσος Νικολόπουλος

Ο τίτλος του Ρόσμπεργκ και το μερίδιο του «Σούμι»

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την ειδική αναφορά του Νίκο Ρόσμπεργκ, που αφιέρωσε μερίδιο του τίτλου της Formula 1 στον επί τρία χρόνια συνοδοιπόρο του στη Mercedes, Μίκαελ Σουμάχερ.

Συνηθίζεται, μετά την κατάκτηση τίτλων, οι πρωταγωνιστές να αφιερώνουν κάπου την επιτυχία τους. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες και στην προκειμένη περίπτωση οι μηχανικοί και γενικά όσοι βρίσκονται κοντά και γύρω από την ομάδα. Από τη συγκεκριμένη λίστα δεν απουσιάζουν ποτέ ο μπαμπάς, η μαμά και η οικογένεια γενικά. Από την πεπατημένη δεν ξέφυγε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Όμως, παρά το «μεθύσι» από το νέκταρ της επιτυχίας, ο Γερμανός, εκτός από τις κλασσικές αφιερώσεις, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Μίκαελ Σουμάχερ. Σε έναν άνθρωπο, που όπως φαίνεται, δεν άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του γενικά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και επί προσωπικού σε κάποιους ανθρώπους. Ο -κατά πολλούς- κορυφαίος όλων των εποχών αποτέλεσε πρότυπο για πολλούς και έμπνευση για κάποιους, προκειμένου να ασχοληθούν με την Formula 1.

Αναφερόμενος στον συμπατριώτη του, ο Νίκο Ρόσμπεργκ τόνισε ότι μερίδιο του τίτλου ανήκει και στον «Σούμι», καθώς θεωρεί ότι τον βοήθησε να βελτιωθεί ως οδηγός την τριετία 2010-12, όταν και βρίσκονταν στην ίδια ομάδα, την Mercedes. «Από τη μονομαχία με τον καλύτερο όλων των εποχών, κέρδισα πάρα πολλά» δήλωσε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε ο 47χρονος να έχει ακούσει για την επιτυχία του. Και η βελτίωσή του φάνηκε τα επόμενα χρόνια, αφού το 2014 και το 2015, τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον νυν ομόσταυλό του, Λιούις Χάμιλτον και το 2016 κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο και να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής.

Ασφαλώς, ένας επιπλέον λόγος για την συγκεκριμένη αναφορά είναι το γεγονός ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δίνει την τελευταία τριετία τη δική του μάχη, μια τεράστια μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή. Μέχρι τώρα μοιάζει άνιση, αλλά επειδή γεννήθηκε νικητής, άπαντες ελπίζουν στην… ανάσταση!

Αλλά πέρα από αυτό, είναι μεγάλο πράγμα να μην ξεχνάει κάποιος ούτε από πού ξεκίνησε, ούτε ποιοι τον βοήθησαν και τον στήριξαν στη διαδρομή προς την κορυφή. Είναι κανόνας-νόμος της ζωής και δείχνει μεταξύ άλλων την ποιότητα του ανθρώπου. Γιατί στο τέλος της ημέρας, ένας πρωταθλητής δεν μνημονεύεται μόνο για τις νίκες και τους τίτλους, αλλά και για το ποιόν του, τον χαρακτήρα του γενικά και την στάση του απέναντι στη ζωή. Και ο Νίκο Ρόσμπεργκ φαίνεται ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x