Τάσος Νικολόπουλος

Το μεγαλείο του Παναθηναϊκού μέσα από τη βράβευση του 3D

Η βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη αποτελεί άλλη μια απόδειξη γιατί ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Ευρωλίγκας την τελευταία εικοσαετία. Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος…

Στο πάνθεον των θρύλων της Ευρωλίγκας (Euroleague Basketball Legends) πέρασε και επίσημα χθες ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Μπορεί να ήταν Πρωταπριλιά, αλλά μόνο ψέμα δεν είναι τα όσα πέτυχε στην τεράστια καριέρα του, που ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι όλοι περίμεναν ένα καλύτερο τελετουργικό, αλλά έτσι όπως έγινε (η λέξη πρόχειρα είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό), να λέμε πάλι καλά, που βρέθηκε στα επίσημα του κλειστού του ΟΑΚΑ και ο Ζόρντι Μπερτομέου. Δεν είπε κανείς να κατεβάσει ελικόπτερο τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, αλλά η Ευρωλίγκα θα μπορούσε να έχει οργανώσει καλύτερα την βράβευση του αγαπημένου παίκτη του ισχυρού άνδρα της διοργανώτριας αρχής, όπως ομολόγησε ο ίδιος, μετά τη λήξη του αγώνα με την Τσεντεβίτα.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Η τιμή στον Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν… αναμενόμενη και αποτελεί πολύ απλά ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ σε αυτό το τεράστιο μέγεθος, που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του όχι μόνο στη διοργάνωση, αλλά και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα. Ο 3D έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης που μπαίνει σε αυτό το κλειστό κλαμπ, το οποίο εγκαινίασε στα τέλη του 2013 ένας άλλος Έλληνας, ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Και έγινε μόλις ο δεύτερος, μετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που είχε την τιμή να βραβευθεί πριν ολοκληρώσει την καριέρα του και όχι μετά.

Στα δικά μου μάτια, μέσα από τη βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη, τιμάται και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Ή μάλλον, αυτή η βράβευση αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη γιατί ο «εξάστερος» είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της διοργάνωσης την τελευταία εικοσαετία. Δεν είναι μόνο γιατί ο Μήτσος αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα επί δώδεκα συναπτά έτη με την ίδια φανέλα. Υπάρχει και άλλος ένας λόγος. Αν δει κανείς προσεκτικά τη λίστα με τα πέντε πρώτα ονόματα, θα διαπιστώσει ότι οι άλλοι δύο παίκτες που την συμπληρώνουν είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο Ραμούνας Σισκάουσκας, οι οποίοι επίσης έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις «πράσινες» επιτυχίες.

Ο «Σάρας» φόρεσε για τέσσερα χρόνια την πράσινη φανέλα και συνέβαλε μεταξύ άλλων στο triple crown του 2009, ενώ κάτι αντίστοιχο πέτυχε δύο χρόνια νωρίτερα ο «Σίσκα», στην μια και μοναδική χρονιά, που αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος. Τρεις, λοιπόν, από τους πέντε παίκτες της λίστας είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα τρία από τα έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Παναθηναϊκού. Γιατί ο Μήτσος σήκωσε και σαν αρχηγός το τελευταίο μέχρι σήμερα ευρωπαϊκό τρόπαιο στη Βαρκελώνη το 2011.

Αν μη τι άλλο, όλα τα παραπάνω, δηλαδή η στελέχωση της ομάδας με τα καλύτερα «υλικά», δείχνουν (και δεν είναι τα μοναδικά) την τρέλα, το πάθος και την… ψύχωση των Γιαννακοπουλαίων, προκειμένου ο σύλλογος να βρίσκεται στην κορυφογραμμή όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι μέσα από την βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι όσοι δημιούργησαν αυτή την αυτοκρατορία ή διαφορετικά την πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x