Γενικά

Νίκος Παππάς στον ΣΠΟΡ FM: «Τα κορίτσια αυτά είναι πρέσβειρες της Ελλάδας»

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την γυνακεία Εθνική Ομάδα Κωφών έστειλε μέσω του ΣΠΟΡ FM o Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς

Ως ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προς όλους χαρακτήρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Deaflympics από την γυναικεία ομάδα της Εθνικής Κωφών ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη όπου τόνισε πως είναι χρέος της Πολιτείας να στέκεται δίπλα σε τέτοιου είδους προσπάθειες ενώ χαρακτήρισε τα κορίτσια αυτά ως πρέσβειρες της Ελλάδας στον υπόλοιπο κόσμο.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως τέτοιου είδους επιτυχίες αποτελούν ορόσημο για παιδιά που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα ώστε να μπουν στον αθλητισμό και δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Παππάς:

«Είναι ένα πάρα πολύ ισχυρό μήνυμα. Η Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα σε αυτές κοπέλες και σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Ίδια θα ήταν η αντίδραση αν κατακτούσαν το ασημένιο μετάλλιο, ωστόσο το χρυσό μας δίνει μία πολύ μεγαλύτερη χαρά. Και κυρίως δίνει ένα στίγμα για το τι κοινωνία θέλουμε καθώς βγαίνουμε από την κρίση. Θα είμαστε μία κοινωνία που θα αφήνει περιθώρια για αποκλεισμούς ή θα είμαστε μία κοινωνία που θα στηρίζει τέτοιες δράσεις και προσπάθειες. Εκεί βρίσκεται το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς που έχουν κάνει αυτά τα κορίτσια διότι είναι όλες τους πρέσβειρες μιας νέας Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που είναι περιεκτική και αλληλέγγυα και γνωρίζει ότι οφείλει να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Ακόμα και αν ενθαρρύνει έστω και έναν άνθρωπο να φύγει από την απομόνωση και την μοναξιά και να παλέψει μαζί με άλλους ανοικτά και δημόσια για να γίνει η ζωή καλύτερη, τότε το σκοπό τους θα τον έχουνε πετύχει.

Αυτή η επιτυχία πρέπει να αποτελεί ορόσημο για παιδιά που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και να τους δώσουν ώθηση να μπουν στο αθλητισμό και γιατί όχι και στον πρωταθλητισμό αλλά κυρίως να εκπαιδεύσουν και εμάς ως κοινωνία να κάνουμε βήματα. Να βοηθήσουν επίσης και την Πολιτεία να είναι σε εγρήγορση να βελτιωθεί σε σχέση με αυτό που ήταν εχθές».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την παρουσία του Νίκου Παππά στον αέρα του ΣΠΟΡ FM:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x