Επικαιρότητα

Νίκος Σακελλαρίου: «Ωμή παρέμβαση Κοντονή στη δικαιοσύνη»

Ένταση ανάμεσα στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκο Σακελλαρίου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, επικράτησε κατά τη σημερινή ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Εισαγγελέων.

Ένταση ανάμεσα στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκο Σακελλαρίου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, επικράτησε κατά τη σημερινή ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Εισαγγελέων.

Αφορμή για την ένταση στάθηκε η τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος τόνισε αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για την εξαίρεση των δικαστικών από την υποβολή πόθεν έσχες πως «Όταν υπάρχουν εξαιρέσεις από τη δήλωση για χρήματα σε θυρίδες ή αλλού ,τότε φαλκιδεύεται ο νόμος. Αυτό που ισχύει για όλους πρέπει να ισχύει πρωτίστως για τους δικαστικούς. Δεν είπε η κυβέρνηση ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς θέλησαν να κρύψουν παράνομα προϊόντα. Αυτό είναι ερμηνεία. Δεν κάναμε δίκη προθέσεων. Ούτε ότι υπάρχουν επίορκοι δικαστές έχουμε πει. Αυτά είναι πέρα από την κυβέρνηση».

Στην τοποθέτηση του υπουργού ήρθε άμεσα η απάντηση από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος έκανε λόγο για «ωμή παρέμβαση από την πλευρά του Υπουργού στο έργο της Δικαιοσύνης». Αναλυτικά ο κ. Σακελλαρίου υπογράμμισε: «Μετά την τελευταία τοποθέτησή μου ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας ήλπιζα να είχε τερματιστεί η στείρα αντιπαράθεση δικαιοσύνης - κυβέρνησης. Είδα όμως πως η αντιπαράθεση αύτη αναζωπυρώνεται σήμερα σε αυτή την αίθουσα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Καταγγέλλω ωμή παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης από το βήμα αυτό. Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά Είμαστε σε δύσκολο σταυροδρόμι. Είμαστε στο σκοτάδι που μας έβαλαν τα μνημόνια.

Χρειάζεται ενότητα .Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να διανοούνται ότι δεν υπάρχουν δικαστήρια. Καλώ για τελευταία φορά σε αυτοσυγκράτηση. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τον πόθεν έσχες γιατί η υπόθεση βρίσκεται σε διάσκεψη. Οι δικαστικές αποφάσεις θέλει δεν θέλει κανείς πρέπει να γίνονται σεβαστές γιατί αυτό ορίζει το Σύνταγμα. Τη δημοκρατική νομιμοποίηση μας την παρέχει το Σύνταγμα. Υπάρχουν όρια στα λόγια παρουσία μου κύριε υπουργέ ήταν άκαιρη η παρέμβαση. Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να υιοθετήσω τέτοιους τόνους. Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στην άσκηση των καθηκόντων μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Δημήτρης Ασπρογέρακας είχε σημειώσει πως «Ούτε έγκλημα ούτε απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων υπάρχει. Φέρτε μας νόμο και θα καταθέσουμε αυτά που πρέπει. Οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί θα καταθέσουν όλα όσα πρέπει ενσυνειδήτως. Για τις δικαστικές αποφάσεις ο εισαγγελέας εφαρμόζει τον νόμο. Η δικαστική απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί από όλους».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x