Κώστας Νικολακόπουλος

Νο 3… διαφορετικό ντέρμπι κορυφής για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, που είναι στο κυνήγι 16 πόντων για να πάρει μαθηματικά και τον φετινό τίτλο!

• Αν μη τι άλλο ένα…διαφορετικό ντέρμπι κορυφής το σημερινό στο Καραϊσκάκη. Υπό την έννοια ότι δεν έχουμε…συνηθίσει να παίζουν ο Ολυμπιακός με τον Πανιώνιο και να είναι, ειδικά σε τέτοιο σημείο της σεζόν, ο Πανιώνιος στη 2η θέση της βαθμολογίας, έστω 10 πόντους πίσω.

• Βέβαια, στο φετινό πρωτάθλημα το έχουμε ξαναδεί το έργο, άλλες δύο φορές, με την άλλη ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, την Ξάνθη. Διότι τόσο την 14η αγωνιστική (Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2), όσο και την 17η αγωνιστική (Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0), είχαν παίξει ο 1ος με τη 2η της βαθμολογίας…

• Στον Πανιώνιο είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να βγάλουμε το καπέλο για τη φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα: αρκεί κάποιος να βάλει στο μυαλό του ότι εδώ και σχεδόν μισή σεζόν, για την ακρίβεια 14 αγωνιστικές, έχει εννιά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, στα Γιάννινα, σε ένα παιχνίδι που είχε γίνει στο χειρότερο αγωνιστικό χώρο ever!

• Νο 3 διαφορετικό ντέρμπι λοιπόν το σημερινό για τον Ολυμπιακό, που ήδη είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα, αλλά με μεγάλη δυσκολία, αν θυμηθούμε ότι και στα δύο παιχνίδια του με την Ξάνθη το σκορ ήταν στο ρευστό 1-0 ως το 91’ στο Καραϊσκάκη κι ως το 89’ στην Θράκη…

• Τέλος πάντων, ο πρωταθλητής Ελλάδας με μία νίκη του σήμερα φτάνει στο +16 από τον Παναθηναϊκό, ενώ κάποιες ώρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι του με τον Ιστορικό, θα ξέρει και τι θα έχει κάνει ο ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή.

• Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός για να στεφθεί μαθηματικά πρωταθλητής θέλει 16 πόντους. Έτσι ώστε και τα εννιά δικά του παιχνίδια να πάρει ως το τέλος ο ΠΑΟΚ, να μην μπορεί να τον ξεπεράσει. Σίγουρα τους τρεις από τους 16 πόντους τους θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του στη συνέχεια, έχοντας μπροστά του και τα παιχνίδια με την Μπεσίκτας και τα ντέρμπι στην Τούμπα και τη Λεωφόρο, αλλά και τη ρεβάνς Κυπέλλου στο Περιστέρι...

• Το έργο του δεν θα είναι εύκολο. Ο Πανιώνιος είναι σε καλή κατάσταση, με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές κι αν μιλάμε για τις πέντε απουσίες του (Γιαννιώτη, Ρισβάνη, Μασούντ, Μπεν, Νγκονγκ), πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι άλλες τόσες έχει κι ο Ολυμπιακός (Καπίνο, Φιγκέϊρας, Μποτία, Ρέτσος, Μαρτίνς).

• Και πάνω απ΄ όλα ο Πανιώνιος έχει την πολυτέλεια να παίζει από Κυριακή σε Κυριακή, ενώ ο Ολυμπιακός εδώ και…ατελείωτο καιρό παίζει συνεχώς τρία παιχνίδια την εβδομάδα και ειδικά τώρα προέρχεται από ταξίδι και αγώνα την Πέμπτη στην Άγκυρα, σε ένα τερέν-χώμα, στην κυριολεξία. Άρα, ο Πανιώνιος θα έχει το αβαντάζ της φρεσκάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x