Γενικά

Ο McLeod πέτυχε το τζακ-ποτ στο Las Vegas

Ο Pete McLeod πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Red Bull Air Race ενώ ο Nigel Lamb πήρε τα ηνία στην κατάταξη!

Ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν για το Red Bull Air Race Series διεκόπη λόγω ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή της πίστας της Nevada.

Έτσι ως τελικό αποτέλεσμα στο Las Vegas ορίστηκε η κατάταξη της μάχης της pole position, με τον Καναδό Pete McLeod να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της καριέρας του!

Η τέταρτη συνεχόμενη δεύτερη θέση έφερε τον Nigel Lamb στην κορυφή της βαθμολογίας ενώ ο Γερμανός Matthias Dolderer ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο.

Ήταν ένα ηλιόλουστο αλλά δραματικό απόγευμα στην αμερικανική πρωτεύουσα του τζόγου, όπου οι ισχυροί άνεμοι (η ταχύτητα των οποίων ξεπερνούσε τους 30 κόμβους), κατέστησαν αδύνατη την ολοκλήρωση του αγώνα. Οι παράτολμοι πιλότοι όργωναν την εναέρια διαδρομή που οριοθετείται από φουσκωτούς πυλώνες ύψους 25 μέτρων αλλά λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων, υπήρξαν πολλά λάθη και ποινές. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο εκ των τριών μονομάχων του τίτλου, ο Βρετανός Paul Bonhomme και ο Αυστριακός Hannes Arch, δυσκολεύτηκαν πολύ στις χαμηλές τους πτήσεις κάνοντας λάθη στα οποία δεν μας έχουν συνηθίσει. Μάλιστα αν ο αγώνας συνεχιζόταν, κανένας εκ των δύο δεν θα περνούσε στο Super 8.

«Αποδεικνύεται πόσο σημαντικά είναι τα αποτελέσματα των κατατακτήριων. Όλοι γνωρίζουν πως ο καιρός μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, όσο κι αν θέλουμε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες. Είμαι ικανοποιημένος από την πτήση που έκανα και μου έδωσε την pole και κατά συνέπεια τη νίκη. Όμως θέλω να αναδειχθώ νικητής και σε κανονικό αγώνα», δήλωσε ο McLeod. Ο Καναδός επικράτησε σε τέσσερις από τις επτά φετινές μάχες των κατατακτήριων αλλά είχε μόλις δύο τρίτες θέσεις στους αγώνες, στο Abu Dhabi και το Fort Worth.

Μετά από τα παραπάνω, η πρωτοπορία στη βαθμολογία άλλαξε χέρια, για τέταρτη μάλιστα φορά μέσα στη σεζόν, η οποία αποδεικνύεται η συναρπαστικότερη στην ιστορία του θεσμού. Μετά το Las Vegas ο Lamb πέρασε στην κορυφή, για πρώτη φορά στην καριέρα του, φτάνοντας τους 53 πόντους. Ο Arch είναι δεύτερος με 48 και ο Bonhomme έχει 37.

Ο τελευταίος γύρος του φετινού πρωταθλήματος, που θα κρίνει και τον πρωταθλητή, είναι στις 25-26 Οκτωβρίου στο Spielberg της Αυστρίας.

inner

Αποτελέσματα: 1. Pete McLeod (Καναδάς), 2. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία), 3. Matthias Dolderer (Γερμανία), 4. Matt Hall (Αυστραλία), 5. Hannes Arch (Αυστρία), 6. Nicolas Ivanoff (Γαλλία), 7. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία), 8. Martin Sonka (Τσεχία), 9. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία), 10. Michael Goulian (ΗΠΑ), 11. Kirby Chambliss (ΗΠΑ) 12. Peter Besenyei (Ουγγαρία)

Βαθμολογία: 1. Lamb 53 βαθμοί, 2. Arch 48, 3. Bonhomme 47, 4. McLeod 37, 5. Hall 33, 6. Ivanoff 30, 7. Dolderer 21, 8. Sonka 11, 9. Muroya 10, 10. Besenyei 6, 11. Chambliss 5, 12. Goulian 0

Λίγα λόγια για το Red Bull Air Race

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Air Race αποτελείται από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, σε ένα μηχανοκίνητο σπορ που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και ικανότητα. Οι πιλότοι, με τη βοήθεια των πιο ευέλικτων και ελαφριών αγωνιστικών αεροπλάνων, διαγωνίζονται σε μια εναέρια πίστα οριοθετημένη από πυλώνες γεμάτους με αέρα, ύψους 25 μέτρων. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς και στα θέματα ασφαλείας συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε, πριν τρία χρόνια, ένα πράγμα όμως παραμένει ίδιο: το Red Bull Air Race είναι το συναρπαστικότερο μηχανοκίνητο σπορ στον αέρα.

inner

Για περισσότερες πληροφορίες: www.redbullairrace.com

Για περισσότερες φωτογραφίες & video δωρεάν για δημοσιογραφική χρήση: www.redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x