sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «Special»... Ποτσετίνο!

Δυο προπονητές, μια ομάδα. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έφυγε από την Τότεναμ, για να πάρει τη θέση του ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Ποτσετίνο έφυγε, ο Μουρίνιο ήρθε.

Η Τότεναμ αποφάσισε να στείλει στο... λογιστήριο τον 47χρονο τεχνικό, που πέρυσι την οδήγησε στον τελικό του Champions League και ο διάδοχός του είναι ο πιο πολυσυζητημένος προπονητής. Από τον Αργεντινό κόουτς στον «Special Οne» οι «Spurs».

Η αυταρχική ιδιοφυία του Ζοσέ Μουρίνιο

Υπήρξε για επτά χρόνια μέτριος ποδοσφαιριστής σε μεσαίες ομάδες της Πορτογαλίας. Σπούδασε Γυμναστική Ακαδημία και συνέχισε παίρνοντας δίπλωμα προπονητή. Ήταν μεταφραστής του Sir Μπόμπι Ρόμπσον, ωστόσο δεν μετέφραζε ακριβώς πολλές φορές όσα έλεγε ο Άγγλος στους παίκτες, διότι γνώριζε ότι είχε γεννηθεί για αυτό. Κάθε του αντίδραση σε κάθε ματς, δείχνει ότι κάθε αγώνα τον κάνει δικό του.

«Το 5-4 είναι σκορ χόκεϊ, όχι ποδοσφαίρου. Αν σ' ένα 3x3 στην προπόνηση το σκορ φτάσει στο 5-4, στέλνω τους παίχτες στα αποδυτήρια, καθώς δεν αμύνονται αρκετά. Οπότε το να συμβεί σε ένα κανονικό παιχνίδι είναι ντροπιαστικό», είχε δηλώσει ο Μουρίνιο ύστερα από την ήττα της Τότεναμ από την Άρσεναλ το 2004, δίνοντας μια σαφή εικόνα για την νέα τάξη πραγμάτων που έφερε στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, μια νέα δοκιμασία εμφανίστηκε μπροστά του. Νέος προπονητής της Τότεναμ. Για ένα χρόνο σχεδόν ήταν ανενεργός, με μια «βόμβα» να σκάει χθες το βράδυ ότι ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο απολύθηκε από τα «σπιρούνια».

Και ξαφνικά, μέσα σε λίγες ώρες ο «Special One» ανακοινώνεται ότι θα καθίσει στον πάγκο της αγγλικής ομάδας μέχρι το 2023. Φυσικά και δεν πρόκειται για μια λύση ανάγκης...

Μήπως ήταν... προγραμματισμένο από καιρό να «κλέψει» την θέση του 47χρονου Αργεντινού; Πολλά ερωτήματα μπορούν να τεθούν σε αυτή την απόφαση. Για το αν θα τα καταφέρει να… στρώσει την Τότεναμ, ή θα φύγει κακήν κακώς πάλι όπως έγινε με τη Γιουνάιτεντ.

Μπορεί κατά καιρούς να έχει χαρακτηριστεί ως ένας τυχοδιώκτης που κυνηγάει το αποτέλεσμα με κάθε κόστος, αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο όμως είναι μία ιδιοφυΐα και δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα «Special Οne» στην μέχρι τώρα πορεία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, η ήρεμη δύναμη

Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι αντικειμενικά αγαπητός στον κόσμο, που έβαλε τα δυνατά του με την Τότεναμ και κατάφερε να την φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νίκη για τα «σπιρούνια» ήταν και μόνο η παρουσία τους εκεί, να αντιμετωπίζουν την Λίβερπουλ και να την… παίζουν στα ίσα για τον τίτλο.

Έκανε την Τότεναμ μια ομάδα που άξιζε σεβασμού και θαυμασμού. Που της έδωσε κίνητρο να κάνει το κάτι παραπάνω, μέσα στα 5 χρόνια που ήταν στον πάγκο της.

Ο Ποτσετίνο απλά λατρεύει την μπάλα, αφήνει το συναίσθημα ελεύθερο και αυτό δεν το έκρυψε ούτε στο 3-2 στο Άμστερνταμ, όταν έπεσε στο χορτάρι και έκλαιγε σαν... μικρό παιδί.

«Ευχαριστώ το ποδόσφαιρο, ευχαριστώ τους παίκτες μου, είναι ήρωες... Έδειξαν “καρύδια”. Τους ευχαριστώ όλους. Δίχως το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να ζήσεις. Ευχαριστώ τον κόσμο που μας πίστεψε. Είναι δύσκολο να περιγράψουμε όσα ζούμε...

Όταν δουλεύεις και όταν αισθάνεσαι την αγάπη, δεν είναι άγχος και στρες. Είναι πάθος. Όλα ήταν εκπληκτικά. Συμμετέχουμε σε αυτή τη μαγική διοργάνωση και είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο. Είμαι ευγνώμων που είμαι προπονητής, είμαι στο ποδόσφαιρο και ζω όλα αυτά.

Το άξιζαν όλα τα παιδιά κι ας έγινε ... σούπερ ήρωας ο Λούκας Μόουρα. Όλοι σε αυτό τον σύλλογο έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές σε αυτά τα πέντε χρόνια. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στον τελικό και είναι εκπληκτικό. Θέλω να αναφέρω και την οικογένειά μου και τους οπαδούς που μας στηρίζουν».


Με 160 νίκες, 60 ισοπαλίες και 73 ήττες, έφυγε από τον πάγκο των «σπιρουνιών» για να τον διαδεχτεί ο Ζοσέ Μουρίνιο! Η συνέχεια επί τις… οθόνες μας!


Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x