sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο αντισυμβατικός Κλίνσμαν άλωσε Ιταλία, ΗΠΑ και Γαλλία

Οι εμφανίσεις του σε τρία διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα έδωσαν στον Γιούργκεν Κλίνσμαν μια θέση στο πάνθεον της διοργάνωσης.

Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν ήταν ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της εποχής του και είχε καταφέρει να σκοράρει και στις έξι κορυφαίες διοργανώσεις εθνικών ομάδων στις οποίες έπαιξε από το 1988 ως το 1998.

Ο Κλίνσμαν πανηγύρισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή με τη φανέλα της Δυτικής Γερμανίας στο Μουντιάλ του 1990, όπου τα «πάντσερ» πήραν τη ρεβάνς για την ήττα τους από την Αργεντινή τέσσερα χρόνια πριν.

Αν και δεν σκόραρε στον τελικό επηρέασε σημαντικά το παιχνίδι καθώς κέρδισε την αποβολή του Μονζόν που άφησε την αντίπαλο με παίκτη λιγότερο από το 65’.



Ο Κλίνσμαν σκόραρε τρεις φορές στα γήπεδα της Ιταλίας, έβαλε πέντε γκολ ως παίκτης της ενωμένης πια Γερμανίας το 1994 στις ΗΠΑ και ολοκλήρωσε την παρουσία του στα Μουντιάλ σκοράροντας τρεις φορές στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ήταν ο πρώτος παίκτης που πέτυχε τουλάχιστον τρία γκολ σε τρία διαφορετικά Μουντιάλ, επίδοση που ισοφάρισαν αργότερα ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο και ο Μίροσλαβ Κλόζε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x