sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο άθλος του μοναδικού Ντιέγκο

Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που αναγνωρίζονται μόνο από το μικρό τους όνομα. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με τη φανέλα της Αργεντινής έκανε ό,τι χρειαζόταν για να γίνει συνώνυμο του ποδοσφαιρικού Θεού.

Για τους Αργεντινούς και τους εκατομμύρια οπαδούς του ανά τον κόσμο είναι ο θεός της μπάλας.

Είναι το 51ο λεπτό του προημιτελικού Αργεντινή – Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, όταν λαμβάνει χώρα η πιο δοξασμένη παρανομία στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.



Το αθάνατο αριστερό χέρι, ή αλλιώς το γκολ που είχε λίγο από το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο από το... «χέρι του θεού», όπως θα παραδεχτεί ο ίδιος.

Λίγη ώρα μετά θα τους αφήσει όλους με το στόμα ανοιχτό. Ο Μαραντόνα παίρνει τη μπάλα από το κέντρο, περνάει τη μισή Εθνική Αγγλίας και σκοράρει το «το γκολ του αιώνα».



Η Αργεντινή νικά και στον τελικό τη Δυτική Γερμανία κι αυτό είναι το τελευταίο Μουντιάλ που έχει κατακτήσει. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 θα φτάσει και πάλι στον τελικό, αλλά αυτή τη φορά θα χάσει από τους Γερμανούς.

Όλοι πάντως θα θυμούνται την αποθέωση που γνώρισε ο Μαραντόνα στον ημιτελικό με τη διοργανώτρια Ιταλία, στο γήπεδο της Νάπολι από τους Ναπολιτάνους που τον λάτρευαν πάνω και από τη χώρα τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x