sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «άτιτλος» Μπρένταν Ρότζερς

Το πέτυχε και αυτό! Ο Μπρένταν Ρότζερς έγινε ο πρώτος από τους οχτώ προπονητές μετά το τελευταίο πρωτάθλημα της Λίβερπουλ το 1990, που αποχωρεί με εντελώς άδεια χέρια!

Είκοσι πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά για τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» το… άγγιξαν το 2014, αλλά το γλίστρημα του Στήβεν Τζέραρντ στο περίφημο παιχνίδι με την Τσέλσι, θα στοιχειώνει για μια ζωή και τους οπαδούς των «reds», αλλά και τον «αιώνιο» αρχηγό.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού συνεχίζει να ψάχνει την δική της γη της Επαγγελίας και παράλληλα αναζητά τον κατάλληλο άνθρωπο για να του δώσει τα… κλειδιά, ελπίζοντας ότι θα την επαναφέρει στην κορυφή!

Ο Μπρένταν Ρότζερς δεν τα κατάφερε και μετά το κυριακάτικο (04/10) ντέρμπι με την Έβερτον, αποτελεί επίσημα παρελθόν. Ο Βόρειο-ιρλανδός είναι ο όγδοος προπονητής μετά το τελευταίο πρωτάθλημα του 1990 και επί της ουσίας ο μοναδικός που φεύγει χωρίς να έχει πανηγυρίσει τίτλο. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έκατσε και λίγο. Κρατούσε τα ηνία της ομάδας από τον Ιούνιο του 2012, κάτι που σημαίνει ότι θεωρητικά η Λίβερπουλ διεκδίκησε διψήφιο αριθμό τροπαίων. Και δεν πήρε τίποτε!

Οι άλλοι δύο, που έφυγαν άτιτλοι από το «Άνφιλντ» ήταν ο Ρόνι Μόραν, που εκτελούσε χρέη υπηρεσιακού το τρίμηνο Φεβρουάριος 1991-Απρίλιος 1991 και ο Ρόι Χότζον, που κάθισε στον «κόκκινο» πάγκο από τον Ιούλιο του 2010 ως τον Ιανουάριο του 2011. Όμως, αυτοί ουσιαστικά, δεν πρόλαβαν να διεκδικήσουν κάτι…

Οι άλλοι πέντε, που είχαν την τιμή να καθοδηγήσουν την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ την τελευταία 25ετία, όλο και κάτι πήραν. Χρονικά, ο Γκρέιαμ Σούνες (Απρίλιος 1991-Ιανουάριος 1994) κατέκτησε ένα Κύπελλο, ο Ρόι Έβανς (Ιανουάριος 1994-Ιούλιος 1998) ένα Λιγκ Καπ, ο Ζεράρ Ουγιέ (Ιούλιος 1998-Μάιος 2004) κατέκτησε ένα Κύπελλο UEFA, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα κύπελλο Αγγλίας και δύο Λιγκ Καπ.

Ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος έμεινε το μεγαλύτερο διάστημα από τον Ιούνιο του 2004 ως τον Ιούνιο του 2010, έφτασε στην κατάκτηση του Champions League στον αλησμόνητο τελικό με αντίπαλο τη Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη, ενός κυπέλλου Αγγλίας, ενός ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και τέλος ο Κένι Νταλγκλίς στη δεύτερη θητεία του (Ιανουάριος 2011-Μάιος 2012) έφυγε με ένα Λιγκ Καπ.

Σε 123 χρόνια ιστορίας, ο Μπρένταν Ρότζερς αποτέλεσε τον 21ο προπονητή της Λίβερπουλ. Από αυτό προκύπτει ο μέσος όρος του ενός προπονητή την εξαετία. Όμως, μετά το τελευταίο πρωτάθλημα του 1990 υπό τις οδηγίες του Κένι Νταλγκλίς, οι «κόκκινοι» άλλαξαν ήδη οχτώ προπονητές, με τον μέσο όρο να κατεβαίνει στα τρία χρόνια.

Η Λίβερπουλ δεν είδε προκοπή την τελευταία 25ετία και πλέον αναζητά τον επόμενο προπονητή. Το θέμα είναι με ποιον τρόπο θα τον στηρίξει υλικά και αν θα του δώσει την πίστωση χρόνου που πήρε τουλάχιστον ο Μπρένταν Ρότζερς. Που έφυγε και με άδεια χέρια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x