Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Αζεβέδο και πόσο ασφαλής είναι η επιλογή του

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την κρισιμότητα στην επιλογή του Αζεβέδο, στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Δεν ενοχλεί η επιμονή στο ανατολικό ποδοσφαιρικό μπλοκ. Είναι πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να στοχεύει σε ασφαλείς επιλογές. Άλλωστε ποια είναι πλέον τα περιθώρια για μια ακόμη προσθήκη σαν αυτή του Λεβέκ ή ακόμη και του Λέοβατς, που εκπαραθυρώθηκε επειδή δεν… άντεξε στην πίεση.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ο Αζεβέδο, με βιογραφικό που συμπληρώνεται από συμμετοχή σε αγώνα τσάμπιονς λιγκ και μάλιστα αρκετά πρόσφατο, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τους δύο απολυθέντες.

Παίκτης από τη Σαχτάρ δεν μπορεί να είναι ικανός να παίξει και να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε ομάδα που απαιτεί το φετινό τίτλο.
Αν υπάρχει ένσταση είναι τα επιθετικογενή χαρακτηριστικά του, που ίσως είναι περισσότερα από αυτά που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να… στρώσει στην άμυνα, να κοιτάξει, δηλαδή, τα μετόπισθεν και να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερο από την επίθεση.

Το έχει της… επίθεσης και γίνεται συχνά πρωταγωνιστής από την δική του πτέρυγα, φτάνοντας μέχρι το απέναντι κόρνερ.

Ίσως τελικά να υπερβάλουμε ψάχνοντας για τις αδυναμίες ενός ποδοσφαιριστή που έχει και παραστάσεις και αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ του, σε υψηλό επίπεδο.
Πάντως, επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια για αστοχίες στις μετρημένες επιλογές του Γενάρη, διότι ο στόχος είναι να δυναμώσει ο ΠΑΟΚ και να εξαπολύσει την καθοριστική επίθεση για την κατάκτηση του τίτλου, υπάρχει σοβαρός λόγος για να σιγουρέψει την επιτυχία στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά να επενδύσει σε ποδοσφαιριστές που θα του εξασφαλίσουν την αγωνιστική του λειτουργία, στο βαθμό που θα πείσει οριστικά ότι αξίζει το πρωτάθλημα και δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί.

Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους νέους ποδοσφαιριστές που θα φτάσουν στην Τούμπα, αλλά και όσους δεν έχουν προσφέρει ακόμη τα αναμενόμενα και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι οτιδήποτε λιγότερο από τον τίτλο είναι αποτυχία και πισωγύρισμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x