Κώστας Μιαούλης

Ο Σκόκο πάντα ήξερε πως κάποτε θα επιστρέψει…

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την… «προφητεία» του Νάτσο Σκόκο, για το πόσο ζεστά βλέπει ο ίδιος την επιστροφή και για τα δύσκολα στα οποία ο «δαίμονας» βάζει πάντα πλάτη.

Φεύγοντας από την Ένωση, ο Νάτσο Σκόκο είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποτε. Ήξερε και ο ίδιος κάπου βαθιά μέσα του, πως έχει αφήσει κάτι ανεκπλήρωτο πίσω του.

Δυστυχώς οι συνθήκες τότε, διαμορφώνονταν από το κακό στο χειρότερο για την ΑΕΚ, αλλά παρόλα αυτά ο Αργεντινός φέρθηκε σαν να ήταν γεννημένος Ενωσίτης, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλους Έλληνες συναδέλφους του, κατά καιρούς.

Ανανέωσε ενώ τελείωνε το επόμενο εξάμηνο το συμβόλαιο του και πουλήθηκε για να έχει όφελος η ΑΕΚ. Ο «Δαίμονας» είχε ξεκαθαρίσει πως αν επέστρεφε στην Ελλάδα θα το έκανε μόνο για την ΑΕΚ, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι, όταν έκλεισε η μεταγραφή του στην Αλ Αϊν.

Του Κώστα Μιαούλη

Αυτό που θυμάμαι ακόμα είναι το μεγάλο ευχαριστώ που είχε απευθύνει στον Μανόλο Χιμένεθ, γιατί όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, δίπλα στον Ανδαλουσιανό τεχνικό έμαθε πολλά. Η ΑΕΚ «ψήνει» εδώ και δύο καλοκαίρια αυτή τη μεγάλη επιστροφή, αλλά οι συνθήκες πιστεύω πως έχουν ωριμάσει. Τα πράγματα για τη Νιούελς είναι δύσκολα, ο ίδιος βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να επιστρέψει και βέβαια υπάρχει μια διοίκηση που μπορεί να καλύψει και πάνω απ’ όλα να εγγυηθεί πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να φτάσει σε αυτό που όλοι οι Ενωσίτες επιθυμούν διακαώς. Στην κατάκτηση του τίτλου.

Ακόμα και για τους «ουδέτερους», ο Σκόκο είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Είναι ο τελευταίος παίκτης που πέρασε απ’ αυτό το πρωτάθλημα, που μπορούσε να κάνει πράγματα που ξεσήκωναν τον κόσμο και υποχρέωναν ακόμα και τους αντιπάλους να θαυμάζουν. Ο Νάτσο είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα ανεβάσει σίγουρα την ΑΕΚ ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά και έχει την προσωπικότητα να το πράξει.

Ο Σκόκο μέσα σε αυτά τα χρόνια πιστεύω επιπλέον πως ωρίμασε και πάρα πολύ. Το πρωτάθλημα και οι συγκλονιστικές του εμφανίσεις με τη Νιούελς, ο τρόπος με τον οποίο βοηθά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές την ομάδα των «λεπρών», πληρώνοντας για να έχουν τα στοιχειώδη ώστε να επιβιώσουν νεότεροι συμπαίκτες του στην ομάδα του, δείχνουν έναν πραγματικό ηγέτη. Άλλωστε ο Σκόκο βρέθηκε αντιμέτωπος και στην ΑΕΚ με δύσκολες καταστάσεις, αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω (όμως δεν βαριέμαι να το επαναλαμβάνω) έβαλε πλάτη στα δύσκολα.

Πιστεύω πως αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία και των δύο πλευρών. Ο Σκόκο, έχοντας πλέον το μυαλό του όχι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος στον οποίο θ’ αγωνίζεται, αλλά μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, με την ωριμότητα που πλέον τον διακρίνει, αλλά και την προσωπικότητα του θα κάνει μεγάλη διαφορά σε όλους μας. Στην ψυχολογία της ομάδας, των Ενωσιτών οπαδών και βέβαια θα είναι μία από τις μεταγραφές, αν όχι η μεταγραφή του καλοκαιριού. Οι αντίπαλοι ακόμα θυμούνται ποιος είναι ο Σκόκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x