Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο διεκδικητής Παναθηναϊκός

Ο Βαγγέλης Νεραντζιάς γράφει για τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη που μπορεί να παραμείνει στο παιχνίδι του πρωταθλήματος

Σε μια κατάσταση… κανονικότητας επέστρεψε ο Παναθηναϊκός, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο έμπειρος τεχνικός κουβαλάει μαγικό ραβδί και πλέον όλα θα γίνονται τέλεια. Σημαίνει όμως ότι θα υπάρχει στην ομάδα μια αρχή και ένα τέλος, τόσο στον τομέα της τακτικής, όσο και σε αυτό της πειθαρχίας και της αυτοπεποίθησης.

Ο Ουζουνίδης θα αλλάζει καθημερινά τους πράσινους και είναι βέβαιο ότι η ομάδα θα παίζει όλο και καλύτερα. Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα του Έλληνα τεχνικού, είναι να κάνει από τη τρέχουσα σεζόν τον Παναθηναϊκό διεκδικητή του τίτλου. Το -7 από τον Ολυμπιακό αποτελεί δεδομένα μειονέκτημα για την προσπάθεια του τριφυλλιού. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν εκτός έδρας όλα τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου(Τούμπα, ΟΑΚΑ, Λεωφόρο) δίνει βάσιμες ελπίδες ότι η διαφορά δεν κρίνεται απαγορευτική.

Φυσικά το τριφύλλι θα πρέπει να κοιτάξει πρώτα τον δικό του δρόμο και μετά τον ανταγωνισμό. Να φτιάξει και πάλι χαρακτήρα νικητή, να αποκτήσει σταθερότητα, να κερδίσει εκ νέου τον κόσμο του και να δώσει πραγματική μάχη ως το τέλος. Με τις υπάρχουσες συνθήκες κανείς δεν έχει απαίτηση από τους πράσινους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, όμως όλοι οι φίλοι του τριφυλλιού έχουν την απαίτηση να μην… τελειώσει το πρωτάθλημα για την ομάδα τους από τον χειμώνα.

Στο όλο στόρι συνυπολογίζουμε τον φετινό Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ένα επίπεδο κάτω από τα προηγούμενα χρόνια και το +7 είναι περισσότερο έργο των ανταγωνιστών του και λιγότερο της δικής του ποιότητας.

Το κυριακάτικο παιχνίδι στο Περιστέρι είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη. Ζητούμενο μια ακόμη μια νίκη που θα προστεθεί σε αυτή απέναντι στον ΠΑΟΚ και θα στείλει μήνυμα προς όλους. Αυτή η περίοδος είναι μεταβατική για το τριφύλλι και μετράνε μόνο τα αποτελέσματα, τα υπόλοιπα θα έρθουν με την πάροδο του χρόνου…
Εδώ που έφτασε το πράγμα ο Παναθηναϊκός θα δίνει τεστ «επιβίωσης» κάθε εβδομάδα και είναι στα πόδια του να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξεως.

Όσον αφορά τώρα το διαδικαστικό παιχνίδι με τη Θέλτα για το Γιουρόπα Λιγκ, οι πράσινοι καλούνται να παίξουν για τον κόσμο και τη φανέλα τους. Άλλωστε εκτός των συνόρων η ζημιά έγινε και δεν διορθώνεται...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x