Χάντμπολ

Ο Δούκας για 10η φορά στον τελικό

Νίκησε 28-19 τον Αερωπό Έδεσσας στο ΔΑΚ Γλυφάδας

Στον 2ο ημιτελικό του 16ου Final Four του Κυπέλλου Ανδρών ο Δούκας επικράτησε 28-19 του Αερωπού Έδεσσας και προκρίθηκε για 10η φορά στην ιστορία του στον τελικό του θεσμού.
Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» θα γίνει αύριο η πρώτη που θα φτάσει τις 10 παρουσίες στον τελικό του κυπέλλου Ανδρών, ξεπερνώντας τον Φίλιππο Βέροιας και τον Ιωνικό ΝΦ που έχουν 9 συμμετοχές!
Ο μεγάλος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΣΕ Δούκα θα αρχίσει στις 19:30 (ΕΡΤ3)

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ – ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 28-19
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 6-7, 7-8, 9-8, 11-8 (ημχ.), 12-12, 17-13, 21-14, 22-14, 26-16, 28-19
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (Κωστής Μπούνας): Μωραΐτης 4, Τόμπρος 1, Παπαπούλιος 3, Γκέρτσος 1, Νομικός 1, Αποστολίδης, Μίτροβιτς 1, Μπάρμπας, Ντούνης 1, Μπάγιος 4, Ζιβούλοβιτς 5, Νταρσουλάντ, Αραπακόπουλος 1, Ζαφειράκης 1, Κολλύρης, Κεδέρης 5.
ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (Γιάννης Πηλαλίδης): Αθανασίου, Π. Τζουβάρας 2, Μαυρόπουλος, Ρόμπης, Φ. Τζουβάρας 3, Κράλλης, Λιάνδης, Ανγκέλοφ 1, Δημάκης 3, Ντράσκιτς 3, Βαφείδης 1, Κυριμλίδης, Κυριακού 6, Λιόφης, Αρβανιτίδης, Τριανταφύλλου
Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας, Παρατηρητές: Κυριακούλιας – Κορρές Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 5/6-2/2

Η συνέντευξη Τύπου
Κωνσταντίνος Μπούνας (προπονητής Δούκα): «Να ευχαριστήσω τον καλό μου φίλο Γιάννη Πηλαλίδη για τα καλά του λόγια. Στην Έδεσσα γίνεται πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια και του αξίζουν προσωπικά συγχαρητήρια. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε άγχος μας επηρέασε ο τίτλος του φαβορί, κόντρα σε μια καλή ομάδα η οποία μας δυσκόλεψε και στο πρωτάθλημα. Η Έδεσσα στο πρώτο μέρος ήταν κοντά στο σκορ από δικά μας λάθη.
Στο δεύτερο ημίχρονο επιβάλαμε τον ρυθμό μας και καταφέραμε με εύκολα γκολ να αυξήσουμε την διαφορά και να πάρουμε τη νίκη. Κοιτάμε τον τελικό ο οποίος έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και εμείς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε και ελπίζουμε να παίξουμε καλά».

Ανδρέας Αραπακόπουλος (πίβοτ Δούκας): «Περιμέναμε ένα δυνατό παιχνίδι κόντρα στον Αερωπό. Είχαμε άγχος στο ματς, καθώς βάλαμε μόνοι μας τον τίτλο του φαβορί.Ήταν ένα καλό παιχνίδι και πλέον κοιτάμε τον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς πάμε σίγουρα για τον τίτλο».

Γιάννης Πηλαλίδης (προπονητής Αερωπού Έδεσσας): «Να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα του Δούκα για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για το ποιος ήταν καλύτερος στο ματς. Εμείς παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν κοντά στο σκορ, αλλά στην συνέχεια μείναμε από δυνάμεις.
Ο Δούκας στο δεύτερο μέρος ήταν πρωταγωνιστής. Για να παίξεις καλά σε ένα τέτοιο ματς δεν αρκεί μόνο να το θέλεις, αλλά να το δείξεις κιόλας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα παιδιά έδειξαν πως το ήθελαν, αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό, ενώ είχαμε και τραυματισμούς. Αυτό ήταν ένα καλό μάθημα για το μέλλον. Σαν ομάδα έχουμε καλό υλικό και το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά. Κοιτάμε το μέλλον λοιπόν για να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ένα πυροτέχνημα. Έχουμε βλέψεις να καθιερωθούμε. Θέλω να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στον Δούκα και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στον τελικό».

Παναγιώτης Τζουβάρας (πλέι μέικερ Αερωπού): «Ήταν μια πανάξια και πεντακάθαρη νίκη για την ομάδα του Δούκα. Δεν καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στην αναμέτρηση και δεν δείξαμε μια καλή εμφάνιση όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Είχαμε ωστόσο και κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς. Ελπίζουμε πως αυτή η συμμετοχή θα αποτελέσει εφαλτήριο για νέες καλές εμφανίσεις στο μέλλον».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x