Επικαιρότητα

Ο δράστης στο Ανσμπαχ είχε ορκιστεί πίστη στον ISIS -Είχε υλικά και για 2η βόμβα

Ο Σύρος που ανατινάχθηκε, τραυματίζοντας 12 άτομα στη γερμανική πόλη Ανσμπαχ, επρόκειτο να απελαθεί στη Βουλγαρία, πριν κάνει την επίθεση.

Ο 27χρονος πρόσφυγας είχε αρκετά υλικά για να φτιάξει κι άλλη βόμβα, σύμφωνα με την αστυνομία. Κάτι που εγείρει ερωτήματα για το αν ήταν βομβιστής αυτοκτονίας.

Την ίδια ώρα, Βαυαρός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο δράστης είχε δηλώσει πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. Αυτό προκύπτει από βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του, το οποίο περιείχε ένα ακόμη, στο οποίο απειλούσε με επιθέσεις στη Γερμανία, στα αραβικά.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε ότι η εντολή απέλασης του Σύρου είχε ανασταλεί εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

«Ο δράστης στο Ανσμπαχ ήταν ένας 27χρονος πρόσφυγας από τη Συρία ο οποίος έφτασε στη Γερμανία πριν από δύο χρόνια. Τον Αύγουστο του 2014 έκανε αίτηση για άσυλο. Υπήρχαν ενδύξεις ότι είχε ήδη καταγραφεί ως πρόσφυγας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είχε κάνει αίτηση στη Βουλγαρία και την Αυστρία. Οι βουλγαρικές αρχές μας επιβεβαίωσαν ότι του είχε χορηγηθεί άσυλο. Ετσι, στις 2 Δεκεμβρίου 2014 απορρίφθηκε η αίτησή του στη Γερμανία και διατάχθηκε η απέλασή του στη Βουλγαρία. Το δικαστήριο του Ανσμπαχ επιβεβαίωσε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο Μεζιέρ.

«Μετά από την απόφαση, παρασχέθηκαν ιατρικά πιστοποιητικά που έδειχναν ότι ήταν ψυχολογικά ασταθής. Ως αποτέλεσμα ανεστάλη η εντολή απέλασης. Στις 13 Ιουλίου αυτού του έτους ξεκίνησε ξανά η διαδικασία απέλασης. Ο δράστης λέγεται ότι είχε αποπειραθεί δύο φορές να αυτοκτονήσει και για αυτό πέρασε κάποιο διάστημα σε ψυχιατρική κλινική», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Αυξάνονται οι έλεγχοι στη Γερμανία
Μετά από τέσσερις επιθέσεις μέσα σε λίγες ημέρες, η Γερμανία ενισχύει την αστυνομική παρουσία σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε χώρους κοντά στα σύνορα.

«Αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμένα η αυξημένη αστυνομική παρουσία σε δημόσιους χώρους», τόνισε ο Μεζιέρ. «Για αυτό διέταξα την ομοσπονδιακή αστυνομία να ενισχύσει ορατά την παρουσία της σε σταθμούς, αεροδρόμια και να γίνονται τυχαίοι έλεγχοι στα σύνορα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x