Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Δώνης δικαιώνεται και ο Παναθηναϊκός επιστρέφει!

Η εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο, το πρόβλημα στο σκοράρισμα που λύθηκε και οι καλύτερες μέρες που έρχονται. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ένας Παναθηναϊκός που θύμιζε το πρόσφατο ένδοξο παρελθόν εμφανίστηκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και όπως είναι φυσικό σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους και οπαδούς του. Μετά από 1.5 χρόνο με αρκετά σκαμπανεβάσματα, αμφισβήτηση και μέτρια παρουσία, οι πράσινοι βγάζουν στο γήπεδο αυτό που είχε στο μυαλό του ο Γιώργος Δώνης όταν αναλάμβανε να αναγεννήσει το τριφύλλι, κάτω από τρομερά δύσκολες συνθήκες.

Το σημαντικότερο της υπόθεσης πλέον είναι η συνέχεια, τα κολλητά θετικά αποτελέσματα και η συνήθεια της νίκης! Τρεις συνεχόμενες επικρατήσεις στο πρωτάθλημα με τέρματα 7-0 και αναρρίχηση στον βαθμολογικό πίνακα, ήρθαν ως φυσιολογική συνέπεια για τον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα μεσολάβησε η πρόκριση στο κύπελλο και κάπως έτσι η λειψανδρία στο γκολ που ταλαιπωρούσε την ομάδα μοιάζει μακρινή ανάμνηση.

Αυτό συμβαίνει γιατί το τριφύλλι βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα. Στον αγωνιστικό χώρο είναι μια ομάδα που βγάζει φουλ ενέργεια, κυκλοφορεί σωστά την μπάλα, βρίσκει διαδρόμους στα αντίπαλα καρέ, συνδυάζοντας τους αυτοματισμούς με την ποιότητα. Πρέσινγκ, κυριαρχία και άμεση ανάκτηση της μπάλας πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι του Παναθηναικού και δεν είναι υπερβολή ότι η ομάδα του Δώνη «τρομοκράτησε» με την ανωτερότητα της τον Ατρόμητο, ειδικά στο πρώτο ημίωρο του αγώνα…

Όλα όμως έχουν μια εξήγηση…Δίπλα στο νεανικό γκρουπ που ξεκίνησε από πέρσι μπολιάστηκαν ποιοτικοί ξένοι, ενώ οι μικροί μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά, όπως και το ρόστερ στο σύνολο. Επιπλέον είναι ξεκάθαρο ότι το κλίμα στην ομάδα είναι στα καλύτερα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, ο υγιής ανταγωνισμός αυξάνεται και αν κουμπώσουν για τα καλά οι μεταγραφές του Γενάρη η σεζόν μπορεί να κλείσει καλύτερα από το αναμενόμενο.

Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο και κάτι ακόμα που σχετίζεται με τη συνολική ατμόσφαιρα σε ένα κλαμπ. Όλοι οι παίκτες του βασικού κορμού τους οποίους ήθελε να κρατήσει ο Παναθηναϊκός ανανεώνουν ο ένας μετά τον άλλον τα συμβόλαια τους. Μοναδική εξαίρεση η υπόθεση Ινσούα, όμως η πρόταση της Άλ Ουάχντα του Χιμένεθ με ετήσιες απολαβές στον παίκτη που ξεπερνούν τα 2 εκατ. δεν μπορεί να ματσαριστεί από ελληνική ομάδα.

Πλέον στην πραγματικότητα του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να περάσει νικηφόρα από τη Λάρισα, να εδραιωθεί στη τετράδα και συνεχώς να προοδεύει. Με ανάλογη αγωνιστική παρουσία στο κύπελλο όλα μπορούν να συμβούν.

Απώτερος στόχος, ο Καρλίτος να είναι μόνο η αρχή και το καλοκαίρι οι πράσινοι να πραγματοποιήσουν ακόμη 3-4 κινήσεις από το πάνω ράφι ώστε να επιστρέψουν στη θέση τους, που είναι η διεκδίκηση τίτλων και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Υ.Γ. Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει αποδείξει στο πρωτάθλημα ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον ΠΑΟΚ σε μεμονωμένα παιχνίδια και αυτό καλείται να κάνει και στο κύπελλο. Δεν είναι φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι χαμένος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x