Ο εφιάλτης στο δρόμο του ΠΑΟΚ για την πρόκριση

Το θέμα είναι να αντιληφθείς ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα φιλικά και στον αγώνα που είναι μπροστά σου. Πόσα θα πρέπει να συγκρατήσεις από τα φιλικά, όπως αυτό με τη Στεάουα, στο οποίο είχες ένα όμορφο πρώτο μέρος; Πόσα θα προλάβεις να διορθώσεις συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που διαθέτεις, γνωρίζοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή. Δεν θα έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής που θα παίξει και θα αλλάξει άρδην το σκηνικό κι αυτό είναι ο οδηγός για τον ΠΑΟΚ μέχρι να τελειώσει με τη Βασιλεία.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Εδώ κάπου, σκέφτομαι και πάλι ότι αν τυχόν ο ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρει με τους Ελβετούς, θα ακούσουν τα εξ αμάξης οι υπεύθυνοι της ομάδας, διότι δεν φρόντισαν να δημιουργήσουν με μεταγραφές, ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό σύνολο.

Και με αυτόν τον εφιάλτη θα πρέπει να κοιμούνται Μίχελ, Σαββίδης κι όποιος άλλος έχει πάρει απόφαση να μην προχωρήσει σε ενίσχυση και να κρατήσει την ίδια περσινή ομάδα (σχεδόν) για να παίξει κορώνα – γράμματα την πρόκριση.

Ήταν εντυπωσιακός ο περσινός ΠΑΟΚ και σε αυτό πατάει για να εξελιχθεί και να βελτιωθεί. Είναι πρόβλημα αν δεν τα καταφέρει άμεσα και στους αγώνες με τη Βασιλεία, αλλά, ας δούμε πως θα κυλήσει κι αυτό με την ευρωπαϊκή πρόκληση και βλέπουμε.

Για τον ΠΑΟΚ δεν έχει απομείνει τίποτε από τον ΠΑΟΚ της Έστερσουντ. Είναι πολύ μακριά από εκείνη την απογοήτευση και είναι κοντά σε μια πρόκριση, που αν ήθελε ο Σαββίδης πραγματικά να την κλειδώσει η ομάδα του, θα είχε φροντίσει να γίνουν τα απαραίτητα. Να είχε αποκτηθεί ο δεύτερος φορ, ο μέσος που αλλάζει την ομάδα, ο έτερος αριστερός μπακ.

Η εικόνα απ΄ τα φιλικά είναι χρήσιμη, δεν είναι για να ενθουσιάζεται κανείς, ειδικά για την επί μέρους απόδοση ποδοσφαιριστών. Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσει η ομάδα ως σύνολο κι όλοι τους οι ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος τους στο χορτάρι.

Τα φιλικά που έρχονται ίσως είναι πιο αντιπροσωπευτικά της εικόνας που θα έχει ο ΠΑΟΚ στις επίσημες υποχρεώσεις. Ίσως επίσης να υπάρχει η επαρκής βελτίωση, κυρίως στο χρονικό διάστημα που θα παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, πιο αποτελεσματικό και δεν θα υποπίπτει σε καθοριστικά λάθη.

Ειδικά με τη Βασιλεία, κάθε λάθος μπορεί να είναι αιτία μεγάλης καταστροφής.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ