Πόλο

Ο Έλληνας του Ευρωπαϊκού τελικού

Ελληνική σφυρίχτρα θα διευθύνει τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών, ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ισπανία, με τον Νίκο Σταυρόπουλο να σπάει… ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος ορίστηκε να διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (26/7) στις 19.00 στη Βουδαπέστη.

Ο Έλληνας ρέφερι και καθηγητής διαιτησίας σπάει ένα σπουδαίο ρεκόρ, αφού θα γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος διαιτητής σε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχει δώσει το παρών σε επτά αντίστοιχες διοργανώσεις και έχει σφυρίξει 39 ματς, από τα οποία τρία έκριναν τον πρωταθλητή Ευρώπης και δύο ήταν μικροί τελικοί.

Μάλιστα, τον ακολουθεί και μια σύμπτωση αφού το πρώτο του ματς σε Ευρωπαϊκό (Σεββίλη, 1997) ήταν ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία. Το ίδιο ζευγάρι που θα κληθεί να σφυρίξει και στο έβδομο και τελευταίο του Ευρωπαϊκό.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του στα επτά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα:

Σεβίλλη 1997 (Ισπανία-Ολλανδία 5-10 bronze metal), Φλωρεντία 1999, Κράνι - Λιουμπλιάνα 2003 (Ιταλία-Ουγγαρία 6-5 gold metal), Βελιγράδι 2006 (Ισπανία-Ουγγαρία 11-12 bronze metal), Μάλαγα 2008 (Ισπανία-Ρωσία 7-8 gold metal), Ζάγκρεμπ 2010, Βουδαπέστη 2014 (Ισπανία-Ολλανδία gold metal).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x