Κύπρος

Ο Φινκ στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ

Ο Τόρστεν Φινκ θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Το προφίλ του Γερμανού προπονητή.

Στον Τόρστεν Φινκ κατέληξε ο ΑΠΟΕΛ για τη θέση του προπονητή μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη. Ο 47χρονος Γερμανός τεχνικός προτιμήθηκε από τους Μάριο Μπέιν και Ζοσέ Μοράις που επίσης είχαν εξεταστεί και υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Φινκ αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Ντόρτμουντ αλλά έκανε καριέρα περισσότερο στην Μπάγερν (1997-2003) κατακτώντας μαζί της τέσσερα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, το Champions League και το Διηπειρωτικό. Σαν προπονητής δούλεψε σε Ίνγκολσταντ, Βασιλεία (με την οποία πήρε δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο) και Αμβούργο. Από τη γερμανική ομάδα απολύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 κι έκτοτε δεν είχε δουλέψει αλλού.

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ "ΔΗΜΟΣΙΑ" ΛΤΔ ανακοινώνει ότι έχει επέλθει προφορική συμφωνία με τον Γερμανό προπονητή Thorsten Fink. H συμφωνία προβλέπει 18μηνη περίοδο συνεργασίας (6+12 μήνες) με όψιον στον ΑΠΟΕΛ», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου για τον προπονητή, που αναμένεται να παρακολουθήσει από την εξέδρα το ντέρμπι με την ΑΕΛ την Κυριακή πριν αναλάβει και επίσημα τα ηνία των «γαλαζοκίτρινων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x