Champions League

Ο γουρλής Σταρκ «σφυρίζει» Ατλέτικο-Ολυμπιακός

Ο πολύπειρος Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ ορίστηκε από την UEFA στον αγώνα Ατλέτικο-Ολυμπιακό την Τετάρτη. Η προϊστορία του και η πρόσφατη… συγγνώμη.

Ένας από τους πιο γνωστούς διαιτητές της Ευρώπης, ο Βόλφγκανγκ Σταρκ, ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον αγώνα Ατλέτικο-Ολυμπιακός την Τετάρτη για το Champions League. Ο Γερμανός ρέφερι είναι γουρλής για τους πρωταθλητές, καθώς είχε διευθύνει στις 10 Δεκεμβρίου 2013 τη νίκη με 3-1 επί της Άντερλεχτ, σε ένα ματς που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κερδίσει δύο πέναλτι (τα οποία δεν μετέτρεψαν σε γκολ) και οι αντίπαλοί τους είχαν τρεις αποβολές.

Ο 44χρονος ρέφερι, τραπεζίτης στο επάγγελμα, είχε διευθύνει στις 24 Μαρτίου του 2007 την ήττα της Ελλάδας από την Τουρκία για τα προκριματικά του Euro με 4-1. Παράλληλα ήταν σε μία ακόμη άσχημη βραδιά της Εθνικής, τη φιλική ήττα από την Αγγλία με 4-0 το 2006.

Δύο φορές έχει διαιτητεύσει αγώνες της ΑΕΚ, το 2001 για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA απέναντι στη Λίτεξ Λόβετς (3-2) και το 2003 για τους ομίλους του Champions League κόντρα στη Μονακό (0-0). Επίσης ήταν διαιτητής στο Παναθηναϊκός-Γκόριτσα 4-0 για τον πρώτο γύρο του UEFA το 1999 και στο ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 0-1 για τους «32» του Europa League την περασμένη σεζόν.

Το Σάββατο ο Σταρκ ήταν διαιτητής στο Πάντερμπορν-Ντόρτμουντ (2-2), όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Μάρκο Ρόις από σκληρό μαρκάρισμα κι εκείνος έδειξε στο δράστη κίτρινη κάρτα. Μετά το ματς παραδέχτηκε πως έπρεπε να είχε αποβάλει τον παίκτη και ζήτησε συγγνώμη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x