Γενικά

Ο Ιάπωνας Μιζουτάνι στον δρόμο του Γκιώνη

Ο Ιάπωνας Τζουν Μιζουτάνι θα βρεθεί στον δρόμο του Παναγιώτη Γκιώνη στη δεύτερη ημέρα του 35ου Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών.

Ο Ιάπωνας Τζουν Μιζουτάνι θα βρεθεί στον δρόμο του Παναγιώτη Γκιώνη στη δεύτερη ημέρα του 35ου Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών.

Μετά τη 2η θέση στον όμιλό του ο Έλληνας πρωταθλητής ήξερε ότι θα κληρωθεί στο ταμπλό των «16» μ? ένα από τα πρώτα τέσσερα φαβορί της διοργάνωσης και τελικά θα τεθεί αντιμέτωπος με το νούμερο 4.

Ο Μιζουτάνι φιγουράρει στην 7η θέση της τρέχουσας παγκόσμιας κατάταξης, στο Ντίσελντορφ ήταν μεταξύ των 8 αθλητών, που βρέθηκαν απευθείας στη νοκ άουτ φάση και οι μεγαλύτερες διακρίσεις του στον θεσμό είναι η 4η θέση το 2010 και το 2011.

Είχε αντιμετωπίσει τον Γκιώνη και στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού, τον περασμένο Απρίλιο στο Τόκιο και τον είχε νικήσει με 3-1 σετ.

Σ? εκείνη τη διοργάνωση είχε υποστεί μόνο μία ήττα και είχε οδηγήσει τη χώρα του στο χάλκινο μετάλλιο. Η αναμέτρηση με τον αριστερόχειρα Ιάπωνα διεξάγεται το Σάββατο στις 13.45 ώρα Ελλάδας (12.45 τοπική) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το itTV.com.

Αποτελεί τη νέα πρόκληση για τον Γκιώνη, ο οποίος παρουσίασε δύο αγωνιστικά πρόσωπα στη σημερινή πρώτη ημέρα στο ISS Dome, αλλά αν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης έχει τη δυνατότητα ν? απειλήσει όλους τους τοπ αθλητές.

Στην περίπτωση που φτάσει στη μεγάλη νίκη και προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τότε μπορεί να ονειρεύεται και την 4άδα, καθώς θ? αντιμετωπίσει έναν από τους Τσουάν Τσι Γιουάν και Τσεν Τσίεν Αν.

Οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές του διπλού ανδρών από την κινεζική Ταϊπέι κληρώθηκαν να παίξουν μεταξύ τους (όπως έπεσαν αντίπαλοι και οι Πορτογάλοι πρωταθλητές Ευρώπης Φρέιτας και Απολόνια) και ο Γκιώνης έχει νικήσει και τους δύο στο παρελθόν!

Κατά σειρά όλα τα ζευγάρια στο ταμπλό των «16»:

Μα Λονγκ-Ματσουντάιρα
Απολόνια-Φρέιτας
Τσουάν Τσι Γιουάν-Τσεν Τσίεν Αν
Μιζουτάνι-Γκιώνης
Οβτσάροφ-Ατσάντα
Μπολ-Ματενέ
Τανγκ Πενγκ-Κουάντρι
Ζανκ Τζικέ-Κριζάν

Αναφορικά με τα πεπραγμένα της πρώτης φάσης από το γκρουπ Α προκρίθηκαν ο Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία) και ο Σαράθ Καμάλ Ατσάντα (Ινδία).

Από το γκρουπ C ο Τσεν Τσίεν Αν (Κινεζική Ταϊπέι) και ο Άντριαν Κριζάν (Ρουμανία) και από το γκρουπ D ο Αρούνα Κουάντρι (Νιγηρία) και ο Κέντα Ματσουντάιρα (Ιαπωνία).

Στο 4ο γκρουπ δημιούργησε την πρώτη έκπληξη της διοργάνωσης ο Κουάντρι και τίμησε με τον καλύτερο τρόπο το πινγκ πονγκ της Αφρικής!

Ο Νιγηριανός (νούμερο 73 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έκανε το πρώτο «μπαμ» το μεσημέρι όταν νίκησε με 4-2 σετ τον «χάλκινο» παγκόσμιο πρωταθλητή του ομαδικού Κέντα Ματσουντάιρα (Νο 27).

Το βράδυ έκανε νέα εντυπωσιακή εμφάνιση, κατέβαλλε και τον Ρώσο Αλεξάντερ Σιμπάεφ (Νο 37) με 4-0 σετ και προκρίθηκε πανηγυρικά ως νικητής του γκρουπ.

Όλα τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης:

Στο γκρουπ Α:
Τιάγκο Απολόνια-Κάζουο Ματσουμότο 4-1
Τιάγκο Απολόνια-Σαράθ Καμάλ Ατσάντα 4-0
Σαράθ Καμάλ Ατσάντα-Κάζουο Ματσουμότο 4-1

Στο γκρουπ Β:
Παναγιώτης Γκιώνης-Γουίλιαμ Χένζελ 4-0
Αντριέν Ματενέ-Παναγιώτης Γκιώνης 4-0
Αντριέν Ματενέ-Γουίλιαμ Χένζελ 4-3

Στο γκρουπ C:
Τσεν Τσίεν Αν-Τζα Κανάκ 4-1
Τσεν Τσίεν Αν-Άντριαν Κριζάν 4-3 (σ.σ. από 0-3 πίσω)
Άντριαν Κριζάν-Τζα Κανάκ 4-0

Στο γκρουπ D:
Αρούνα Κουάντρι-Κέντα Ματσουντάιρα 4-2
Κέντα Ματσουντάιρα-Αλεξάντερ Σιμπάεφ 4-1
Αρούνα Κουάντρι-Αλεξάντερ Σιμπάεφ 4-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x