Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Ιβάν αγρίεψε και έφερε Μπερμπάτοφ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την υπέρβαση με τον Μπερμπάτοφ και τον Ιβάν Σαββίδη που αποφάσισε να βρει leader για μια ομάδα που τον χρειαζόταν επειγόντως.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Σαν να είμαι μπροστά στο σκηνικό:

Ο Ιβάν έχει εκνευριστεί με την ομάδα. Η τριάρα στα Γιάννενα τον έχει κάνει τούρμπο. Σκέφτεται και βρίζει στα ρώσικα για αυτούς που του «φόρτωσαν» ο Αρνεσεν κι ο Τούντορ, που του στοιχίζουν ένα σκασμό ρούβλια και δεν κάνουν δουλειά. Τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά και αποφασίζει να… επιστρέψει στον Μπερμπάτοφ. Παρέμενε ένας από τους πιο δυνατούς έρωτες του Ιβάν. Ένας ποδοσφαιριστής με τη λάμψη του Βούλγαρου, θα άλλαζε τις ισορροπίες. Κι αν δεν του φέρει το πρωτάθλημα, δεν είναι λίγο…

Ο ΠΑΟΚ με τον Μπερμπάτοφ είναι μια άλλη ομάδα, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην ουσία, δεν περιμένει κανείς ότι θα αλλάξει τα πάντα, αλλά, πρόκειται σίγουρα για τη σημαντικότερη μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ και αυτό θα εκτιμηθεί σε όλα τα επίπεδα. Κι ο ΠΑΟΚ, μόνο κερδισμένος μπορεί να είναι με αυτή τη συνεργασία.

Ο Μίτκο (υποκοριστικό του Ντίμιταρ) Μπερμπάτοφ είναι ο ηγέτης που έρχεται για να φτιάξει τον ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα. Να βελτιώσει τον Αθανασιάδη, να «δέσει» τα αποδυτήρια, να γεμίσει τα ταμεία της ομάδας.

Δεν είναι η ακριβότερη μεταγραφή. Σε συνάρτηση με το βιογραφικό του και σε σύγκριση με όλους αυτούς που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και εισέπραξαν εκατομμύρια (και τα εισπράττουν ακόμη…), το τίμημα για την απόκτηση ενός Μπερμπάτοφ κρίνεται λογικό. Τα χρήματα που ξοδεύονται για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, σπαταλήθηκαν για τον Στέφενς, για τον Νομπόα, για τον Ρικάρντο Κόστα κι άλλους αστέρες.

Δεν μπορώ να προβλέψω, σε τελική ανάλυση, σε πόσους αγώνες θα παίξει, πόσα γκολ θα σημειώσει κι αν θα πάρει τα μπόνους του μισού εκατομμυρίου για να συμπληρώσει δύο εκατομμύρια ετήσιων αποδοχών, αλλά, είναι βέβαιο ότι αυτή η ομάδα έλαβε πλέον από τον ζάμπλουτο ιδιοκτήτη του, ένα πραγματικό δώρο. Που ίσως να είναι το πρώτο και ίσως να άργησε τρία χρόνια για να μας δείξει ότι είναι αποφασισμένος να ξοδέψει και να ρισκάρει παραπάνω.

Επαναλαμβάνω, η μεταγραφή του Μπερμπάτοφ δεν «κλειδώνει» τίτλο για τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι μια άλλη υπόθεση και κανείς δεν θα πρέπει να ενθουσιάζεται και να παρασύρεται. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x