Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Ιβάν αποφάσισε να τους «τελειώσει»

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για το πρώτο καθοριστικό βήμα που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης ώστε να αποκλειστούν οι ανεγκέφαλοι από την Τούμπα.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Πίσω από τα επεισόδια στα γήπεδα κρύβεται η ανύπαρκτη αθλητική παιδία που δεν εισχώρησε ποτέ στα ελληνικά σχολεία και εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά από τις πιο τρυφερές ηλικίες για μάθηση και διαμόρφωση φίλαθλης προσωπικότητας. Το ίδιο συμβαίνει και σε αθλητικές ακαδημίες, που διδάσκουν τον ανταγωνισμό, τον στείρο πρωταθλητισμό και σε τελική ανάλυση τον οπαδισμό, μέσα από ύποπτες μεθόδους.

Η οικογένεια αποτελεί πυρήνα ανάλογης θεμελίωσης οπαδικού χαρακτήρα και τα παιδιά είναι εγκλωβισμένα σε κοινωνία ανισοτήτων που δεν ευνοεί την ανάπτυξη υγιώς σκεπτόμενων, αλλά, εξακολουθεί να τρέφει ανεγκέφαλους, που πετούν αντικείμενα, σπάνε και καταστρέφουν αθλητικές εγκαταστάσεις και δεν σέβονται ούτε τα
χρήματα που πληρώνουν οι ίδιοι (κυρίως σε φόρους) για να διατηρηθούν χωρίς ζημιές.

Τη μεγαλύτερη ζημιά την καταγράφει το δημοφιλές ποδόσφαιρο, όπου το προϊόν έπαψε να είναι… προϊόν ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους ή δεν έγινε ποτέ. Και δεν είναι μακριά η ώρα που θα γυρίσουν όλοι την πλάτη, όπως συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό στην πολιτική. Δεν θα φτάνουν τα μεγάλα ονόματα για να προσελκύσουν τον κόσμο. Θα φοβούνται να πάνε στο γήπεδο.

Το πιο ευχάριστο σε όλα αυτά είναι μια προσπάθεια που καταγράφεται στα θετικά της –έτσι κι αλλιώς- εντυπωσιακής παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη. Είναι η ώρα που ο Σαββίδης μας αναγκάζει να συζητούμε για το πιο σοβαρό θέμα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Είναι η στιγμή που ξεκινά η αποτοξίνωση. Όταν παραδέχεσαι το πρόβλημα, όταν το συζητάς και προσπαθείς να φτάσεις σε ένα σημείο που θα το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά, έχεις κάνεις το πρώτο καθοριστικό βήμα.

Οι πράξεις απομένουν να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει οριστικά η επιθυμία να τελειώσουν όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργούν οι ανόητοι των γηπέδων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x