sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ιστορικός τρελαίνει κόσμο, αλλά… το έχει ξανακάνει!

Ο Πανιώνιος φιγουράρει και μάλιστα αήττητος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας μετά από πέντε αγωνιστικές. Κι όμως, αυτό δεν είναι το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του.

Τι κι αν τα οικονομικά του δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο; Τι κι αν αναγκάστηκε και αυτό το καλοκαίρι να αλλάξει τρόπον τινά την περυσινή πετυχημένη συνταγή, που τον έφερε στα πλέι οφ και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια; Ο Πανιώνιος είναι ΟΜΑΔΑ, αποπνέει ΥΓΕΙΑ και στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Ο «Ιστορικός» ήταν ισοπεδωτικός στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, έφτασε στην εντυπωσιακή νίκη με 4-1 και φιγουράρει, μαζί με τον ΠΑΟΚ, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, όντας μάλιστα αήττητος μετά από πέντε αγωνιστικές. Οι «κυανέρυθροι» μετρούν τρεις νίκες απέναντι σε Κέρκυρα, Απόλλωνα Σμύρνης, ΑΕΛ και δύο ισοπαλίες κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτό, όμως, δεν αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα και όχι στην βαθμολογική συγκομιδή. Δύο φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα τις σεζόν 1989-90 (με σύστημα 2-1-0) και 2012-13, ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τέσσερις νίκες και μια ήττα. Στην πρώτη περίπτωση έχασε στην πρεμιέρα από τον ΟΦΗ και ακολούθησαν οι διαδοχικές νίκες κόντρα σε Πανσερραϊκό, Ιωνικό, Ολυμπιακό Βόλου και Ξάνθη. Στη δεύτερη μέτρησε τέσσερα τρίποντα απέναντι σε Άρη, Βέροια, ΟΦΗ, ΑΕΚ και μια ήττα από τον Λεβαδειακό.

Υπάρχουν, επίσης, άλλες τρεις περιπτώσεις, στις οποίες οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν τη σεζόν όντας αήττητοι στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Αυτό συνέβη το 2003-04 με απολογισμό μια νίκη και τέσσερις ισοπαλίες, το 1983-84 με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες και το 1984-85 με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, όπως συμβαίνει φέτος. Η τελευταία σεζόν είναι από κάθε άποψη ιστορική, καθώς εκείνο το αήττητο σερί τερματίστηκε τη δωδέκατη αγωνιστική με συνολικό απολογισμό πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες και αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα του Πανιωνίου στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x