sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «Κάιζερ» των γηπέδων, Φραντς Μπεκενμπάουερ, γίνεται 74!

Ένας άρχοντας των γηπέδων, που κατέκτησε τρόπαια και κέρδισε μάχες μέσα στο χορτάρι, με το προσωνύμιο «Καίσαρας», ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, γίνεται 74 ετών!

Γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου του 1945, ο «Κάιζερ» είχε ένα προορισμό, να αλλάξει την ιστορία του γερμανικού και γενικότερα του ποδοσφαίρου. Και το κατάφερε!

Ξεκίνησε με την ομάδα του Μοναχού 1860 και στην πορεία συνέχισε με την ομάδα που τον έκανε γνωστό και ανέδειξε το ταλέντο του, την Μπάγερν Μονάχου.

Το 1966 ψηφίζεται ως ο καλύτερος νέος παίκτης στο Μουντιάλ, μόλις στα 21 του χρόνια.

Ένας λίμπερο με μαεστρία μέσα στο χωμάτινο, ο οποίος κατεύθυνε το παιχνίδι και οδηγούσε την ομάδα στις νίκες και τους τίτλους.

Αγωνίστηκε στην ομάδα της Γερμανίας από το 1964 μέχρι το 1977, κατακτώντας τα πάντα, σε μια εποχή του '70 όπου μεσουρανούσε ο Άγιαξ του Κρόιφ, έχοντας 427 συμμετοχές και 60 γκολ!

Τότε ήρθε η πρόταση από την New York Cosmos, μια κίνηση που δεν άφησε ευχαριστημένο τον Κάιζερ, στην ποδοσφαιρική του ιστορία.

Επιστρέφει στην Γερμανία τρία χρόνια μετά και κατακτά το πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος στο Αμβούργο.

Το 1983 αποτέλεσε την τελευταία του χρονιά ως ποδοσφαιριστής, με 587 συμμετοχές και 81 γκολ!

Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα «μικρόβιο» που δεν φεύγει τόσο εύκολα και ο Κάιζερ δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτό.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά, αναλαμβάνει την εθνική Γερμανίας από την θέση του προπονητή.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην πάει στην αγαπημένη του Μπάγερν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1993/94 και το Κύπελλο UEFA 1995/96, με τον επόμενο ρόλο του να είναι αυτού του προέδρου, έως το 2009.

Ένας θρύλος του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με στυλ αρχοντικό εντός και εκτός γηπέδων, με ένα ξεχωριστό προφίλ ηγέτη, που ακούει στο όνομα Φραντς Μπεκενμπάουερ.

«Κάιζερ» των γηπέδων, χρόνια πολλά!


Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x