Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο κανονικός πρωταθλητής (ΠΑΟΚ) και ο τσαπατσούλης που ξέμεινε στην κορυφή από τύχη (Ολυμπιακός)

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον κανονικό πρωταθλητή, που μπορεί να μην είναι πάντα το ίδιο πειστικός και τον τσαπατσούλη που ξέμεινε από δυνάμεις και δεν δικαιολογεί τη θέση του.

Η αλήθεια είναι ότι ο μηδενισμός είναι μια από τις… αρετές μου. Πιο συναρπαστική γίνεται ότι υπάρχει μια ομάδα, σκέτη τσαπατσουλιά, ένας Ολυμπιακός, δηλαδή, που δεν έχει δικαιολογήσει ούτε στο ελάχιστο κι από την αρχή της περιόδου, τη μονιμότητα στην κορυφή.

Πιο πολύ εντυπωσιάζομαι από την αφέλεια ορισμένων, κυρίως όσων ακολουθούν τον Ολυμπιακό με πίστη και συνέπεια, στην ουσία με θράσος, αφού γνωρίζουν ότι ο… γίγαντας έχει κοντά ποδάρια και μόνο με ψευτοτσαμπουκάδες, αντί για ποδόσφαιρο ουσίας, αναστατώνει τα γήπεδα. Ουσία στο μηδέν, όσο και το… αποτέλεσμα της Τούμπας, από το οποίο διδάσκεται ότι υπάρχει αντίπαλο δέος και δεν είναι… δέος όσο παραπαίει, αλλά, υπάρχουν βάσεις για να τον αντικαταστήσει. Αν φανταστώ ότι θα τον αντικαταστήσει σε όλο του… το μεγαλείο, δηλαδή και στη διαιτησία ή όπου αλλού ακουμπά εκτός γηπέδου, θα λυπηθώ και θα τον στοχεύσω. Αλλά, αν τυχόν επιβληθεί λόγω αγωνιστικών ικανοτήτων, τότε με όλη τη φίλαθλη καρδιά, να του συμπαρασταθώ ποδοσφαιρικά.

Ωριμότητα σε μερικές καλές στιγμές για να εκθέσει την άμυνα του τίποτε, των αργών και ταραχοποιών, που εκτίθενται πλέον με συχνότητα που είναι ανησυχητική για ευρωπαίο πρεσβευτή.

Ήταν ευχάριστος ο ΠΑΟΚ σε ορισμένες στιγμές κι αν δεν είχε σεβαστεί τον Ολυμπιακό, μετά το 2-0, θα είχαμε μεγάλα δράματα.

Το θέμα είναι αν τελικά, υπάρχει ακόμη χρόνος, ας πούμε έδαφος, για να γίνει η ανατροπή. Ή θα φτάσουμε πολύ κοντά σε μια ανατροπή και θα ακουσθεί στο τέλος ένα βαθύ και σπαρακτικό «αχ» επειδή η διαφορά με τον Ολυμπιακό να είναι και πάλι πρωταθλητής, είναι ελάχιστη.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να παραμείνει με βηματισμό επιτυχίας και να επενδύσει σε ότι κατάφερε έναντι του Ολυμπιακού. Ο τελευταίος δε, αν δεν συνέλθει –και δεν βλέπω ποιος είναι οι σοβαρός λόγος που θα τα καταφέρει- θα χάσει κι άλλο από τη διαφορά του με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρο…

Ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε σε κανονική ομάδα με απαιτήσεις από ένα σπουδαίο παιχνίδι, χωρίς να είναι σούπερ, όσο ήταν μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες. Απλά, μέτρησε το κίνητρο και λιγότερο όλα τα άλλα…

Αλλά, να ξέρετε, ότι:

Κανένα πρωτάθλημα δεν κερδήθηκε επειδή νίκησες τον Ολυμπιακό στο ντέρμπυ της Τούμπας ή ακόμη και σε ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Εκεί που αφήνεις βαθμούς, χάνεις και τον τίτλο. Δεν κερδίζεις και στα μικρά ματς, χάνεις από τους μικρομεσαίους ή δεν σε αφήνουν να τους νικήσεις επειδή σου ακυρώνουν γκολ, ό,τι κι αν συμβαίνει, αν δεν υπάρχουν επιτυχίες παντού, μην περιμένεις να σου δώσουν το πρωτάθλημα επειδή έδειξες και πάλι σε ένα αγώνα ότι τον… έχεις τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x