Στίβος

Ο Κέντρικς νίκησε τον Λαβιλενί στον κορυφαίο αγώνα επί κοντώ όλων των εποχών!

Έσπασαν ρεκόρ και… καρδιές στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν που διοργανώνει ο Ρενό Λαβιλενί, με τον Σαμ Κέντρικς να παίρνει την πρώτη θέση, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα.

Με νικητή τον Σαμ Κέντρικς ολοκληρώθηκε το σπουδαίο μίτινγκ των κορυφαίων επικοντισών, που διοργανώνει ο Ρενό Λαβιλενί στο Κλερμόν Φεράν.

Ο Αμερικανός πέρασε με την πρώτη τα 5.93μ. βελτίωσε το φετινό ρεκόρ και πήρε την πρώτη θέση στο… σπίτι του Γάλλου, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με την ίδια επίδοση, αλλά έχασε την πρωτιά λόγω συνόλου προσπαθειών.

Παρόλα αυτά, ο Λαβιλενί πέρασε με μεγαλύτερη άνεση το ύψος, ενώ είχε και καλύτερες προσπάθειες στα 5.98μ. ύψος που δεν κατάφεραν να περάσουν και οι δύο.



Το σπουδαίο τεστ ήταν το καλύτερο… ορεκτικό, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που ξεκινάει την Πέμπτη (1/3) στο Μπέρμιγχαμ, αφού ο ανταγωνισμός μέχρι το φινάλε ήταν στα ύψη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι επτά αθλητές πέρασαν τα 5.88μ. με τους δύο πρωταθλητές να είναι οι μόνοι που συνέχισαν. Ανάμεσα στους επτά ήταν και ο Πιοτρ Λίσεκ, που μέχρι σήμερα διατηρούσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, αλλά και ο Αρμάντ Ντουπλάντις, ο 18χρονος Σουηδός που έσπασε στον σημερινό αγώνα το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων του Εμμανουήλ Καραλή.

Στην τρίτη θέση έμεινε ο Πολωνός Βοϊτσεκόφσκι, μαζί με τον Άλεξ Σαπέλ, ο οποίος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Στον αγώνα των κορυφαίων συμμετείχε και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος έμεινε στην ένατη θέση με 5.73μ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x