NBA

Ο Λαμάρ Όντομ έβαλε ψεύτικο πέος για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Θα μπορούσε κάλλιστα να συνιστά σενάριο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως αφορά ένα συμβάν πέρα για πέρα αληθινό.

«Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού», είχε πει κάποτε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Λαμάρ Όντομ έμελλε να επιβεβαιώσει στο ακέραιο το παραπάνω γνωμικό με έναν… ομολογουμένως ασυνήθιστο τρόπο.

Οι καταχρήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ) του τελευταίου είναι γνωστό ότι τον οδήγησαν ένα βήμα πριν από το θάνατο, αφού το 2015 έπεσε σε κώμα.

Του λόγου το ασφαλές αποδεικνύει ότι μόλις ξύπνησε αδυνατούσε να μιλήσει και να περπατήσει. Μάλιστα, οι γιατροί τον χαρακτήρισαν ως κινούμενο θαύμα (walking miracle), αφού του έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να καταφέρει να βγει νικητής από τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί ερωτηθείς αναφορικά με το πόσα χρήματα ξόδεψε για ναρκωτικά στη ζωή του: «Θα έλεγα περίπου 100 εκατ. δολάρια!».

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το μεγαλύτερο όνειρο ενός επαγγελματία αθλητή είναι η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακάματη προσπάθεια, κατεστραμμένες διαπροσωπικές σχέσεις, αμέτρητες θυσίες. Όλα κείτονται σαν κουρέλια στο πάτωμα, θύμα της αδυσώπητης φιλοδοξίας ενός ανθρώπου αποφασισμένου να εκπληρώσει τον υπέρτατο στόχο. Απέχοντας χιλιοστά από την πραγματοποίηση αυτού, οποιοσδήποτε σκόπελος πρέπει να υπερκεραστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πρωταγωνιστές έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ιδιαίτερα εφευρετικοί. Μα ο παλαίμαχος σήμερα Λαμάρ Όντομ, άλλοτε αστέρας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και κάτοχος δύο δαχτυλιδιών με τους Λος Άντζελες Λέικερς (2009, 2010) επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη διαπίστωση με τρόπο μυθικό…

Στην αυτοβιογραφία του «Darkness to Light: A Memoir», η οποία κυκλοφόρησε το Μάιο του 2019, ξετυλίγεται παραστατικά πλήθος ανέκδοτων ιστοριών. Μεταξύ άλλων παραδέχεται ότι έχει συνευρεθεί ερωτικά με περισσότερες από 2000 γυναίκες!

Ο περί ου ο λόγος τη σεζόν 1997-1998 λίγο έλειψε να καταλήξει στα μέρη μας και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ. Στην Ελλάδα τα δικαιώματά του είχε ο μάνατζερ Νίκος Λότσος, ο οποίος τον πρότεινε στον Γιάννη Ιωαννίδη, τότε προπονητή των «κιτρινόμαυρων».

Ο Ιωαννίδης συλλέγοντας πληροφορίες για τον νεαρό εντυπωσιάστηκε. Εντούτοις, οι αμφιβολίες που διατηρούσε για το αν ένας άγουρος 18χρονος έπρεπε να πιάσει θέση ξένου στο ρόστερ έκαναν την υπόθεση να μην τελεσφορήσει. Αντί αυτού, η ομάδα απέκτησε τον Γουίλι Άντερσον και του Βίκτορ Αλεξάντερ. Ο φέρελπις φόργουορντ κατέληξε στο κολέγιο. Τα υπόλοιπα; Γνωστή ιστορία.

Πάντως, το δίχως άλλο, ξεχωρίζει ένα άλλο περιστατικό. Όπως περιγράφει, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ένα ψεύτικο πέος προκειμένου να περάσει αλώβητος από αντιντόπινγκ κοντρόλ, στο οποίο έπρεπε να υποβληθεί για να δώσει κανονικά το «παρών» ως μέλος της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

«Κάπνιζα μαριχουάνα κάθε μέρα»

«H χαρά της συμμετοχής μου στην Team USA έδωσε πολύ γρήγορα τη θέση της στο άγχος, όταν ενημερώθηκα από τους υπεύθυνους πως θα έπρεπε να περάσω από έλεγχο ντόπινγκ, πριν πάω στην ομάδα», υπογραμμίζει αρχικά και προσθέτει: «Με ενημέρωσαν πως ένας άνθρωπος θα ερχόταν σπίτι μου για να προχωρήσει τη διαδικασία ελέγχου. Δεν υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρω. Κάπνιζα μαριχουάνα κάθε μέρα εκείνο το καλοκαίρι. Με είχε πιάσει πανικός.

«Παραγγείλαμε ένα μαύρο ψεύτικο όργανο»



Σκεφτόμουν μαζί με την προπονητή μου τον τρόπο για να δώσω ούρα και να ξεγελάσω τον υπεύθυνο για το ντόπινγκ κοντρόλ. Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε στο Google για “ψεύτικο πέος”, το οποίο θα γεμίζαμε με ούρα του προπονητή μου και αναζητούσαμε τρόπους για να νικήσουμε τον έλεγχο. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα παραγγείλαμε ένα μαύρο ψεύτικο όργανο, ώστε να φτάσει την επόμενη ημέρα.

Ήταν πολύ δύσκολο και ήμουν σίγουρος πως δεν θα πετύχει… Έβαλα τον προπονητή μου να ουρήσει μέσα στο ψεύτικο μόριο. Κατέβασα το παντελόνι μου, το έβγαλα έξω προσεχτικά, έπρεπε να το πιέσω για να βγουν τα ούρα».

Ο περί ου ο λόγος, αν και είχε συνολικά καλή απόδοση στη διοργάνωση (9,3 πόντους και 5,8 ριμπάουντ ανά αγώνα), αρκέστηκε στην κατάληψη της τρίτης θέσης. Στον ημιτελικό οι Αμερικανοί αποκλείστηκαν (89-81) από την Αργεντινή, η οποία κατέκτησε εντέλει το χρυσό μετάλλιο. Στο τελικό της παρηγοριάς η «αστερόεσσα» επιβλήθηκε της Λιθουανίας με σκορ 104-96.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x