Ελλάδα

Ο Λοτζέσκι δεν κάνει… αγγαρείες

Με τον Ματ Λοτζέσκι να κάνει για ένα ακόμα παιχνίδι πράγματα και θάματα στο παρκέ, ο… χαλαρός, Ολυμπιακός, νίκησε δύσκολα 78-57 τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια για την 2η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

O Βελγοαμερικανός πήρε το… όπλο του όταν οι γηπεδούχοι είχαν βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης και με 21 πόντους και γενικότερα καλή παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ, έκανε ευκολότερη τη ζωή των συμπαικτών του. Σημαντική και η βοήθεια των Πρίντεζη-Σίμονς με 11 και 9 πόντους αντίστοιχα, δέκα ασίστ μοίρασε ο Σπανούλης που έμεινε όμως χαμηλά επιθετικά (3π.). Για τον αξιόμαχο Ηλυσιακό, ξεχώρισαν οι Χατζής και Καυκής, που πέτυχαν κατά σειρά 16 και 6 πόντους.

Ο αγώνας:


Ο Ηλυσιακός με τον Σμιθ να είναι εύστοχος από μακριά, προηγήθηκε 7-2 στο 2ο λεπτό. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν ένα σερί 14-0 για το υπέρ του 16-7 στο 6΄, με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν σφικτή άμυνα, να βγάζουν αιφνιδιασμούς με τον Πέτγουεϊ και να δημιουργούν με τον Σπανούλη (6 ασίστ σε ισάριθμα λεπτά). Η ομάδα του Λιόγα έμεινε 5 λεπτά χωρίς σκορ, την ώρα που εκείνη του Μπαρτζώκα είχε καλές συνεργασίες, ενέργεια, αρκετά κλεψίματα και τους Λοτζέσκι-Πρίντεζη «ζεστούς, για το 12-23 στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός, «ακουμπούσε» τη μπάλα στο «ζωγραφιστό» και με πάσες στην αδύναμη πλευρά, έκανε μεγάλη «ζημιά» στην άμυνα του Ηλυσιακού, όντας εύστοχος σε δίποντα (67%) και τρίποντα (45%). Η εικόνα των γηπεδούχων βελτιώθηκε με την είσοδο των Χατζή και Καυκή (18-27 στο 15΄), την ώρα που το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έκανε ο Παπαπέτρου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν «κολλήσει» στην επίθεση, αλλά αναχαίτιζαν τις προσπάθειες του Ηλυσιακού με τον Σίμονς να «σκεπάζει» το καλάθι. Με τρίποντα των Λοτζέσκι και Αγραβάνη, το σκορ πήγε στο 33-20 τρία λεπτά πριν το ημίχρονο και 36-25 με την ολοκλήρωσή του, χάρη σε ένα ακόμα μακρινό σουτ, από τον Μάντζαρή.

Πιο συγκεντρωμένος μπήκε στην 3η περίοδο ο Ηλυσιακός, ο οποίος καθοδηγούμενος οργανωτικά από τον Καυκή και καλάθια των Αντωνάκη, Στέφενς και του κορυφαίου του παίκτη, Χατζή, μείωσε στους έξι (34-40 στο 24΄). Αν μάλιστα δεν υπήρχαν οι Ντάνστον και Σίμονς να αλλοιώνουν τις επιθέσεις των γηπεδούχων, το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ίσως να ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πρόβλημα στο «5 εναντίον 5» -λόγω της «ζώνης» του Λιόγα- καθώς μόνο ο Σπανούλης δημιουργούσε, έκαναν πολλά λάθη, έχαναν αμυντικά ριμπάουντ και δεν έπαιζαν καλή περιφερειακή άμυνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν σκορ από το transition. Με τρίποντο του Άντερσον ο Ηλυσιακός μείωσε στους πέντε (40-45 στο 27΄) και οι φωνές του Γιώργου Μπαρτζώκα στο τάιμ άουτ, ακούστηκαν μέχρι το… ΣΕΦ.

Στο τελευταίο τρίλεπτο του 3ου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στο χαμηλό ποστ και με πρωταγωνιστή τον Σίμονς, πήγε στη τελική ευθεία του ματς με +7 (51-44). Ο Ματ Λοτζέσκι συνέχισε το προσωπικό του ρεσιτάλ από το ξεκίνημα της σεζόν και με εύστοχα σουτ και –κυρίως- εξαιρετικές άμυνες, έφερε πάλι τη διαφορά στο +11 για τους φιλοξενούμενους (58-47 στο 33΄). Οι τελευταίοι, ήταν πλέον πιο σοβαροί στην άμυνα, έβρισκαν καλάθια στον αιφνιδιασμό και με τους Πρίντεζη-Σλούκα να δίνουν λύσεις επιθετικά, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 16 πόντους (53-69 τριάμισι λεπτά πριν το τέλος) και η όποια… αγωνία για τον τελικό νικητή είχε λάβει τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 25-36, 44-51, 57-78.

Ηλυσιακός (Δημήτρης Λιόγας): Καυκής 6 (4ασίστ), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 3 (1), Σμιθ 6 (1), Χατζής 16 (2), Στέφενς 5, Δορκοφίκης 9 (1), Βαβάτσικος, Ιωάννου, Τζουγκαράκης, Μποντζ 4, Άντερσον 8 (2).
Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9 (1), Λο 7 (1), Ντάνστον 5 (6ριμπ.), Σπανούλης 3 (10ασίστ), Παπαπέτρου, Σλούκας 5 (1), Σίμονς 9 (8ριμπ.), Λοτζέσκι 21 (3) (8ριμπ.), Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης 3 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 2.

* Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού έμειναν ο Περπέρογλου, ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα, οι τραυματίες Μπέγκιτς, Μαυροειδής και ο Χριστοδούλου που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x